Autor:

Tuňák s cuketou

60 minut PT0H60M
Střední
Porce: 4
Ingredience
Cuketa
malé
4 ks
Tuňák
v oleji
2 plechovka
Smetana na vaření 1 ks
Cibule
větší
1 ks
Sýr 150 g
Olivový olej  
Sůl  
Pepř mletý  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Rybí

Nejdříve podusíme cukety cca 20 minut v tlakovém hrnci, po vyjmutí je rozřízneme na půl (podélně) a vydlabeme vnitřek, tak aby pořád slupka držela formu. Na olivovém oleji zesklovatíme cibulku, kterou jsme již měli připravenou a nakrájenou na kostičky. Na cibulku dáme na pánev nakrájenou dužinuz cuketek a tuňáka (bez oleje) a zalejeme smetanou. 5-7 minut povaříme. Poté vzniklou hmotu dáme do vydlabaných slupek od cuket, posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéci (cca 15-20 min.).
Servírujeme s vařenou rýží.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Bochníček plněný uzeným masem (k pivu) Domácí pečení pro každou příležitost Články z

Komentáře k receptu: Tuňák s cuketou

Komentáře

  1. Alena   27.06.2008 | 13:39 | reagovat |

    vynikajúce...... ale mladé cukety vôbec netreba vopred predvariť - je to priam škoda...... stačí vydlabať tak aby pod šupkou zostalo cca 0,5 - 1 cm dužiny, naplniť a piecť...... až je dužina na okrajoch taká sklovitá...... a syr na vrchu zapečený......tak isto robím aj baklažán (lilek) - tiež nepredváram, škoda vitamínov......

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit 10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit
Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý
Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy! Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web