Tuňák s cuketou

Hodnocení:

Moje:

60 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks cuketa malé
    • 2
      plechovka tuňák v oleji
    • 1
      ks smetana na vaření
    • 1
      ks cibule větší
    • 150
      g sýr
    • olivový olej
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejdříve podusíme cukety cca 20 minut v tlakovém hrnci, po vyjmutí je rozřízneme na půl (podélně) a vydlabeme vnitřek, tak aby pořád slupka držela formu. Na olivovém oleji zesklovatíme cibulku, kterou jsme již měli připravenou a nakrájenou na kostičky. Na cibulku dáme na pánev nakrájenou dužinuz cuketek a tuňáka (bez oleje) a zalejeme smetanou. 5-7 minut povaříme. Poté vzniklou hmotu dáme do vydlabaných slupek od cuket, posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéci (cca 15-20 min.).
2
Servírujeme s vařenou rýží.
Zařazení: Maso Rybí

Komentáře k receptu

  • Alena
    Alena |

    27. 6. 2008 13:39

    vynikajúce...... ale mladé cukety vôbec netreba vopred predvariť - je to priam škoda...... stačí vydlabať tak aby pod šupkou zostalo cca 0,5 - 1 cm dužiny, naplniť a piecť...... až je dužina na okrajoch taká sklovitá...... a syr na vrchu zapečený......tak isto robím aj baklažán (lilek) - tiež nepredváram, škoda vitamínov......