Tučnák na divoko

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: svetvidea.cz

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks kuřecí maso prsa
    • 1
      ks krůtí maso konzerva
    • 150
      ml rajčatová šťáva
    • sádlo vepřové
    • 200
      ml mléko
    • 100
      ml šlehačka
    • 2
      cibule
    • 1
      plechovka žampiony
    • sojová omáčka
    • majoránka
    • pepř mletý
    • mletý kmín
    • jíška

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na vepřovém sádle osmažíme dvě nadrobno nakrájné velké cibule, osmažíme je do hněda, podobně jako na guláš. Potom k nim přidáme na nudličky nakrájená kuřecí prsa a zprudka osmažíme. Až se zatáhnou, přidáme krůtí konzervu.
2
Chvilku dusíme pod pokličkou, potom okořeníme pepřem, majoránkou, mletým kmínem, přidáme rajčatovou šťávu, sójovou omáčku a žampiony a opět nějakou chvilku dusíme pod pokličkou za občasného promíchání. Přidáme mléko a zahustíme jíškou a dalších asi 10 minust jídlo vaříme. Nakonec přidáme šlahačku, přivedeme k varu a máme hotovo.
3
Kdo toto jídlo uvaří a ochutná, tak pochopí proč se jmenuje Tučnák na divoko. Jako přílohu podáváme těstoviny.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Anonym
    Anonym |

    18. 1. 2008 11:20

    Joo stepovat... :D Happy feet.... Já bych to nemohla kvůli tomu názvu sníst.....i když je to z kuřete chudák tučňák....

  • Anonym
    Anonym |

    8. 1. 2008 08:49

    Budu z toho stepovat?

  • Vladimír Novák
    Vladimír Novák |

    7. 1. 2008 17:26

    ano, krůtí maso ve vlastní šťávě.... musí/nemusí, to je otázkou, nejde tak ani o to maso jak o tu šťávu, bez ní by to bylo takové nevýrazné, mdlé....pokud nemáte ráda krutí, tak lze nahradit kuřecím ve vlastní šťávě

  • Květa Štěpánková
    Květa Štěpánková |

    7. 1. 2008 16:32

    prosím, co je to krůtí konzerva? krůtí maso ve vlastní šťávě? a musí to tam být?