Autor:

Tučnák na divoko

Střední
Porce: 4
Ingredience
Kuřecí maso
prsa
2 ks
Krůtí maso
konzerva
1 ks
Rajčatová šťáva 150 ml
Sádlo
vepřové
 
Mléko 200 ml
Šlehačka 100 ml
Cibule
Žampiony 1 plechovka
Sojová omáčka  
Majoránka  
Pepř mletý  
Mletý kmín  
Jíška  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Na vepřovém sádle osmažíme dvě nadrobno nakrájné velké cibule, osmažíme je do hněda, podobně jako na guláš. Potom k nim přidáme na nudličky nakrájená kuřecí prsa a zprudka osmažíme. Až se zatáhnou, přidáme krůtí konzervu.

Chvilku dusíme pod pokličkou, potom okořeníme pepřem, majoránkou, mletým kmínem, přidáme rajčatovou šťávu, sójovou omáčku a žampiony a opět nějakou chvilku dusíme pod pokličkou za občasného promíchání. Přidáme mléko a zahustíme jíškou a dalších asi 10 minust jídlo vaříme. Nakonec přidáme šlahačku, přivedeme k varu a máme hotovo.

Kdo toto jídlo uvaří a ochutná, tak pochopí proč se jmenuje Tučnák na divoko. Jako přílohu podáváme těstoviny.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Náš tip: Hovězí pečeně s granátovými jablky Články z

Komentáře k receptu: Tučnák na divoko

Komentáře

  1. Anonym   18.01.2008 | 11:20 | reagovat |

    Joo stepovat... :D Happy feet.... Já bych to nemohla kvůli tomu názvu sníst.....i když je to z kuřete chudák tučňák....

  2. Anonym   08.01.2008 | 8:49 | reagovat |

    Budu z toho stepovat?

  3. Vladimír Novák   07.01.2008 | 17:26 | reagovat |

    ano, krůtí maso ve vlastní šťávě.... musí/nemusí, to je otázkou, nejde tak ani o to maso jak o tu šťávu, bez ní by to bylo takové nevýrazné, mdlé....pokud nemáte ráda krutí, tak lze nahradit kuřecím ve vlastní šťávě

  4. Květa Štěpánková   07.01.2008 | 16:32 | reagovat |

    prosím, co je to krůtí konzerva? krůtí maso ve vlastní šťávě? a musí to tam být?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web