Autor:

Tučnák na divoko

Střední
Porce: 4
Ingredience
Kuřecí maso
prsa
2 ks
Krůtí maso
konzerva
1 ks
Rajčatová šťáva 150 ml
Sádlo
vepřové
 
Mléko 200 ml
Šlehačka 100 ml
Cibule
Žampiony 1 plechovka
Sojová omáčka  
Majoránka  
Pepř mletý  
Mletý kmín  
Jíška  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Na vepřovém sádle osmažíme dvě nadrobno nakrájné velké cibule, osmažíme je do hněda, podobně jako na guláš. Potom k nim přidáme na nudličky nakrájená kuřecí prsa a zprudka osmažíme. Až se zatáhnou, přidáme krůtí konzervu.

Chvilku dusíme pod pokličkou, potom okořeníme pepřem, majoránkou, mletým kmínem, přidáme rajčatovou šťávu, sójovou omáčku a žampiony a opět nějakou chvilku dusíme pod pokličkou za občasného promíchání. Přidáme mléko a zahustíme jíškou a dalších asi 10 minust jídlo vaříme. Nakonec přidáme šlahačku, přivedeme k varu a máme hotovo.

Kdo toto jídlo uvaří a ochutná, tak pochopí proč se jmenuje Tučnák na divoko. Jako přílohu podáváme těstoviny.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Pikantní jehněčí špízky s česnekem a salát s fenyklem a rukolou Skvělé maso na jehlách Články z

Komentáře k receptu: Tučnák na divoko

Komentáře

  1. Anonym   18.01.2008 | 11:20 | reagovat | závadný

    Joo stepovat... :D Happy feet.... Já bych to nemohla kvůli tomu názvu sníst.....i když je to z kuřete chudák tučňák....

  2. Anonym   08.01.2008 | 8:49 | reagovat | závadný

    Budu z toho stepovat?

  3. Vladimír Novák   07.01.2008 | 17:26 | reagovat | závadný

    ano, krůtí maso ve vlastní šťávě.... musí/nemusí, to je otázkou, nejde tak ani o to maso jak o tu šťávu, bez ní by to bylo takové nevýrazné, mdlé....pokud nemáte ráda krutí, tak lze nahradit kuřecím ve vlastní šťávě

  4. Květa Štěpánková   07.01.2008 | 16:32 | reagovat | závadný

    prosím, co je to krůtí konzerva? krůtí maso ve vlastní šťávě? a musí to tam být?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web