Autor:

Trvanlivý závin

Střední
Ingredience
Polohrubá mouka 400 g
Cukr 150 g
Škvarky 200 g
Vejce 2 ks
Mléko 120 ml
Prášek do pečiva  
Mandle  
Malinová marmeláda
(může být i jiná příchuť)
 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Záviny

Do mouky smíchané s polovinou prášku do pečiva přidáme rozemleté nebo drobně nasekané vepřové škvarky, směs zaděláme mlékem, ve kterém jsme rozšlehali žloutky a vypracujeme tuhé těsto. Odpočaté těsto rozválíme na plát, který potřeme malinovou nebo jinou pikantní zavařeninou a zavineme.

Povrch potřeme rozšlehanými bílky a posypeme nasekanými ořechy, pečeme v předehřáté troubě asi 40 minut. Ořechy můžeme přidat i dovnitř závinu + lze přidat i hrozinky či těsto použít na klasický jablkový štrůdl či jiný závin.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Tvarohový a makový závin Ty nejlepší záviny. Sladké i slané. Články z

Komentáře k receptu: Trvanlivý závin

Komentáře

  1. Míša   11.09.2007 | 11:32 | reagovat |

    Mohu jen dodat, že je to opravdu vynikající těsto, vyzkoušejte!

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

30 nejtrapnějších vět, kterými se s námi rozcházejí: Kolik z nich jste slyšela i vy? 30 nejtrapnějších vět, kterými se s námi rozcházejí: Kolik z nich jste slyšela i vy?
Jarní květinové dekorace za pár korun: Z vajíčkových plat Jarní květinové dekorace za pár korun: Z vajíčkových plat
Proč vás často bolí hlava? Kdy už musíte jít k lékaři? Proč vás často bolí hlava? Kdy už musíte jít k lékaři?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web