Autor:

Troubové koblížky

Střední
Ingredience
Hladká mouka 500 g
Droždí 1 kostka
Sůl 1 špetka
Mléko 1/4 l
Žloutek 1 ks
Cukr 2 lžíce
Marmeláda 1 sklenice
Tvaroh
strouhaný
1 ks
Zakysaná smetana 1 kelímek
Tuk
na plech a na potření koblížků
 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

Z mléka, cukru, droždí připravíme kvásek. Mouku smícháme se solí, žloutkem a rozehřátým tukem, přidáme kvásek a hnětačem vypracujeme tužší těsto. Necháme asi 3/4 hodiny kynout. Pak na pomoučeném válu vyválíme asi 1 cm silnou placku. Plát nesmí být tenký, výsledek by byl placatý a ne nafouklý jak koblížek. Vykrájíme kolečka, která rozložíme na vymazaný plech a necháme asi 15 min. dokynout. Pak je potřeme tukem, vložíme do NEPŘEDEHŘÁTÉ trouby a pečeme do světle žluta. Obrátíme, opět pomastíme a dopečeme. Koblížky zploští. Ještě teplé ozdobíme marmeládou, kysanou smetanou a posypeme tvarohem.

Vzhledem se podobají Bavorským vdolečkům, ale nejsou tak mastné.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Vorarlbersko Vorarlbersko - recepty a speciality rakouské kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Troubové koblížky

Komentáře

  1. recepty73   02.03.2015 | 13:23 | reagovat | závadný

    ...z ingrediencí se nějak vytratil rozehřátý tuk :-\

  2. Ňulinka -   24.11.2009 | 16:02 | reagovat | závadný

    Asi na 190°podle typu trouby a jak pečete třeba vdolečky.Tak dlouho,dokud nezrůžoví,pak obrátit a dopéct.

  3. Marti Vetcha   23.09.2009 | 23:31 | reagovat | závadný

    Prosim Vas a na kolik stupnu se to pece a jak dlouho. Dekuji

  4. Dana Ďopanová   08.04.2008 | 10:19 | reagovat | závadný

    právě jsem zadělala těsto, tak jsem sama zvědavá jaké budou - dám vědět jak nám chutnali. Líbí se mi že zřejmě nebudou tolik mastné.

  5. Petra Plevová   28.10.2007 | 9:58 | reagovat | závadný

    Takové,,bavorské vdolečky"dostává dcera ve školní jídelně.Tam je tedy na plechu už neobracejí a výsledkem je vdoleček plochý pouze z jedné strany.Tu namažou povidly a posypou tvarohem.Osobně oceňuji to,že opravdu nejsou tak mastné,jako ty smažené.Mohu jen doporučit.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web