Trojbarevná bábovka

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 225
      g máslo
    • 5
      ks vejce
    • 225
      g polohrubá mouka
    • 1
      prášek do pečiva
    • 75
      g hořká čokoláda
    • 75
      g ořechy
    • 5
      lžíce šlehačka
    • šafrán
    • 2
      lžíce pomerančový likér
    • moučkový cukr 150 + 75 g

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Máslo utřít se 150 g cukru a žloutky + 5 lžíc horké vody do pěny. Z bílků a 75 g cukru ušlehat sníh. Smíchat mouku s práškem do pečiva. Po lžících přidávat do žloutkové pěny. Nakonec vmíchat opatrně sníh. Bábovku vymazat a vysypat strouhankou. Troubu předehřát na 180 °C.
2
Těsto rozdělit na 3 díly: 1. těsto - naspod: přidat špetku šafránu + likér.
3
2. těsto - přidat čokoládu rozpuštěnou ve vodní lázní
4
3. těsto - nahoru: přidat oříšky a šlehačku.
5
Péct asi 50 minut. Nechat trouchu vychládnout ve formě a potom vyklopit na mřížku. Trochu pocukrovat. Tato bábovka je trochu pracnější, ale o to chutnější!
Zařazení: Moučníky Bábovky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.