Trnčená máčka

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • švestková povidla
    • hladká mouka
    • máslo
    • hřebíček
    • skořice
    • voda
    • sůl
    • cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na rozehřáté máslo nasypeme hladkou mouku a uděláme zápražku, přidáme hřebíček, skořici a švestková povidla. Poté rozředíme vodou a necháme provařit.
2
Poté dosolíme a ocukrujeme podle chuti a vyjmeme hřebíček a skořici.
3
Podáváme s uzeným masem a knedlíkem.
Zařazení: Přílohy

Komentáře k receptu

  • Zdenka Korábová
    Zdenka Korábová |

    19. 5. 2008 19:41

    Vyzkoušela jsem a můžu říci, že jsem si pochutnali, moc jsem nepřislazovala a měla jsem jen uzenou krůtí rolku, ale s uzenou krkovičkou bude omáčka určitě ještě lepší a čas od času ji určitě budu vařit

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    15. 5. 2008 12:16

    Chcem sa spýtať, musí sa pridávať cukor, keď je tam lekvár ? Aké to má byť sladké?

  • Věra Novotná
    Věra Novotná |

    15. 5. 2008 09:03

    Pro Zdenku: omáčka má konzistenci opravdu jako omáčka. Toto jídlo miluji, ale doma nevařím, protože nikdo jiný tuhle dobrotu nechce vyzkoušet. Naštěstí to občas vaří u nás v hospůdce, tak mám příležitost si pošmáknout. Určitě vyzkoušejte a přeji dobrou chuť

  • Zdenka Korábová
    Zdenka Korábová |

    15. 5. 2008 08:39

    Myslela jsem, že o českomaravskoslovanském vaření znám hodně , ale na tenhle recept jsem nikdy nanarazila a tak ho určitě vyzkouším. A mám dotaz, jaká je hustota, jako na přílohu nebo na omáčku? Díky.

  • Oldřich Gargulák
    Oldřich Gargulák |

    15. 5. 2008 00:23

    Valašská klasika.Hanáci to vylepšují rozinkami, mandlemi (ořechy).Někteří to vylepšujeme rumovým panáčkem.Vyzkoušejte zásmažku s cibulí - ale to už máme skoro polskou omáčku.

  • Anonym
    Anonym |

    13. 3. 2007 16:17

    jake mnozstvi se ceho dava?