Trhané vepřové s uzenou omáčkou a bramborovou kaší

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
200 minut
6
porce
neuvedeno
autor: JirikD

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg vepřová plec
    • 0,5
      lžíce sůl
    • 0,5
      lžíce pepř drcený
    • 4
      stroužek česnek prolisovaný
    • 1
      lžíce olivový olej
  • Na barbecue omáčku
    • 250
      ml bourbon
    • 1
      ks cibule nadrobno nakrájená
    • 70
      g hnědý cukr
    • 350
      ml rajčatová šťáva
    • 2
      lžíce rajský protlak
    • 2
      lžíce balzamikový ocet
    • 30
      ml worcestrová omáčka
    • 0,5
      lžička uzená paprika - koření
  • Na bramborovou kaši
    • 1
      kg brambory
    • 100
      g máslo
    • 200
      ml smetana 12%

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rozehřejte troubu na 170°C. Plec nakrájejte na 5 cm kostky. Osolte, opepřete a vetřete česnek. Ve větším kastrolu přiveďte k varu bourbon s cibulí, vařte 5-10 minut, až se většina bourbonu odpaří a zbudou asi 2 lžíce tekutiny.
2
Do kastrolu přidejte 120 ml vody a všechny ostatní přísady na omáčku, důkladně promíchejte, přiveďte znovu k varu a pár minut vařte. Do pekáčku naskládejte maso, přelijte ho připravenou omáčkou, důkladně promíchejte, zakryjte alobalem a dejte na 2 hodiny péct. Pak maso odkryjte a pečte ještě 30-45 minut, až je maso tak měkké, že jde snadno rozdělit na vlákna.
3
Brambory oloupejte, uvařte, doplňte máslem a smetanou a připravte z nich kaši. Hotové maso vyndejte do velké mísy a za pomoci dvou vidliček natrhejte na vlákna, přelijte omáčkou a podávejte s bramborovou kaší.
4
//Převzato z časopisu Albert březen 2015.//
Zařazení: Maso

Komentáře k receptu

  • mj
    mj |

    8. 4. 2016 15:51

    Není to okopírovaný rcept z alberta? je tam doslova totéž :)