Autor:

Třešňový likér

Snadné
Ingredience
Třešně 250 g
Skořice 1 ks
Hřebíček 3 ks
Citronová kůra  
Cukr krystal 175 g
Vodka 0,7 l
Pecky z třešně 15 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Nápoje, Alkoholické

Třešně umyjeme a vypeckujeme. Třešně, rozlousknuté a vydlabané pecky z třešní, skořici, hřebíčky, cukr, citrónovou kůru vložíme do lahve a zalijeme vodkou. 3 týdny necháme uležet, potom přefiltrujeme. Třešně můžeme použít ke zmrzlině.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)

Komentáře k receptu: Třešňový likér

Komentáře

  1. Pavel Svítok   30.07.2009 | 23:57 | reagovat | závadný

    Na zakrytie pouzivam mirotenovy sacik a gumicku

  2. Jean Deary   20.07.2009 | 18:44 | reagovat | závadný

    Tak jsem zpátky po třech týdnech s komentářem. Dodržela jsem postup i poměr ingrediencí. Třešňový likér je celkem ok, jen se mi zdá moc sladký (každý má ale samozřejmě "jinou chuť") a také že ztratil větší množství alkoholu. Asi to bylo tím, že jsem láhev (od okurek) měla zakrytou jen papír. ubrouskem (proti prachu). Asi jsem jí měla uzavřít víčkem, aby se alkohol zbytečně nevypařoval (o víčku zde nebyla zmínka, tak jsem ho nedávala...) Každopádně v lednici se nezkazí a časem se vypije :-)

  3. Jean Deary   26.06.2009 | 11:06 | reagovat | závadný

    Děkuji za odpověď, dneska jdu naložit ingredience, resp. v tomto deštivém počasí zachránit poslední třešně před popraskáním, tak jsem zvědavá, jaký bude. Určitě dám vědět :-)

  4. Pavel Svítok   25.06.2009 | 20:57 | reagovat | závadný

    Priame slnecne svetlo tento liker nepotrebuje

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat! Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat!
Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web