Třešňový koláč z toastů

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      toastový chléb
    • 100
      ml mléko
    • 1
      kg třešně
    • 6
      vejce
    • sůl
    • 200
      g máslo
    • 200
      g cukr
    • 50
      g smetana
    • 150
      g mleté mandle
    • 0,3
      skořice
    • hřebíček
    • 50
      g moučkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Toastový chléb nakrájíme na malé kousky, přelijeme horkým mlékem, třešně omyjeme, předehřejeme troubu, koláčovou formu vymažeme a vysypeme. Z bílků se špetkou soli ušleháme pevný sníh. Utřeme máslo s cukrem do pěny a přimícháme smetanu a žloutky. V mléce namočený toastový chléb lehce vymačkáme, přidáme do těsta spolu s mandlemi, skořicí, hřebíčkem a třešńovicí, pak přimícháme třešně a nakonec zlehka sníh. Těstem naplníme formu, pečeme hodinu a čtvrt při 175 °C, vlažný koláč uvolněte z formy, dáme vychladnout, pocukrujeme.
2
Toastový chléb můžeme místo do mléka namočit do bílého vína.
Zařazení: Moučníky

Komentáře k receptu

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    22. 6. 2007 10:37

    Bude to asi dobrůtka. Jen se chci zeptat, nejsou 4 plátky toastového chleba trochu málo ?