Třeboňský zapečený kapr

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks kapr 4 porce - může být i jiná ryba
    • sůl
    • citronová šťáva
    • 1
      ks pórek
    • 0,5
      ks celer
    • 5
      ks žampiony
    • 100
      g máslo
    • 5
      ks vejce
    • 3
      dl mléko
    • 2
      lžíce hladká mouka vrchovaté
    • 100
      g sýr
    • tuk

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Porce kapra osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Rozehřejeme máslo, přidáme nadrobno nakrájený pórek, nastrouhaný celer a na plátky nakrájené žampiony. Podusíme, až se odpaří tekutina, vložíme rybu a po obou stranách ji osmahneme.
2
Rybu vložíme do vymazané zapékací misky, na ni dáme zeleninu s houbami a necháme v troubě prohřát. Vejce rozšleháme v mléce, přidáme mouku a omáčkou rybu přelijeme. Posypeme sýrem a zapékáme, až sýr zezlátne.
3
Podáváme se salátem z pekinského zelí.
Zařazení: Maso Rybí

Komentáře k receptu

  • lucadanek
    lucadanek |

    29. 12. 2013 01:37

    výborné :-)