Trdelník dle Ládi Hrušky

Ingredience
Vejce 2 ks
Polohrubá mouka 2,5 hrnek
Ztužený tuk 1/4 kostka
Moučkový cukr 3 lžíce
Mléko 1 hrnek
Droždí 1 kostka
Skořicový cukr  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Nejprve si připravíme kvásek. Rozdrobíme droždí do trošky z vlažného mléka. Přisypeme trochu cukru, jemně zamícháme a vyčkáme.

Dva a půl hrnku polohrubé mouky, dva žloutky, čtvrt kostky rozehřátého tuku, dvě lžíce moučkového cukru a zbytek mléka společně promícháme. Pak k tomu přidáme pěkný kvásek. Nyní vypracujeme poctivé těsto. Misku zakryjeme a na teplém místě necháme kynout asi půl hodiny.

Po půl hodině si vyklopíme těsto na pomoučněný vál a vyválíme tenkou placku. Ostrým nožem rozřežeme na proužky. Nyní přichází otázka, kolem čeho je vhodné proužky omotat. Láďa Hruška si poradil tak, že použil zavařovací sklenici.

Když máme připravené trdelníky, ještě je pomažeme zbylým bílkem s trochou mléka a obalíme je ve skořicovém cukru. Trdelníky pak pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C po dobu asi 8 minut.

Jsou dokonalé :)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Muffiny s malinami Muffiny sladké & slané Články z

Komentáře k receptu: Trdelník dle Ládi Hrušky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web