Autor:

Tradiční Zbojnický salát

45 minut PT0H45M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Cibule
Velké cibule
2 ks
Nakládané okurky 2 ks
Nakládané feferonky 3 ks
Kabanos 1/2 kg
Hořčice 1 lžíce
Worcestrová omáčka 1 lžíce
Olej 1 lžíce
Ocet 1 lžíce
Kečup 1 lžíce
Voda 2 lžíce
Pepř celý 2 špetka
Chilli omáčka
pro milovníky extra pálivého salátu
2 lžička
Majonéza
(ne tatarka!)
250 g

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Saláty

Pamatujete si na klasický „Zbojnický salát“ prodávaný třeba v pražské Koruně apod.?
Od té doby se dají koupit nejrůznější „Loupežnické“, „Rumcajs“ a podobné saláty, ale žádný z nich už není takový…
Věřte, nevěřte, pídila jsem se po receptu na tento tradiční „Zbojničák“ skoro rok a sehnala jsem!
Na internetu najdete stovky receptů na tento salát, ale žádný není jako ten tradiční.
Fígl je velice jednoduchý. Stačí povařit suroviny na dresing…

Tak pojďme na to:

Suroviny na salát (cibule, okurky, feferonky, salám) pokrájíme na proužky, promícháme v míse. Suroviny na dresing dáme do kastrolku, řádně promícháme a za stálého míchání lehce povaříme (nesmíme připálit!!!).
Až se voda vyvaří, ještě teplé vmícháme do směsi na salát (do cibule, salámu apod.) a úplně nakonec vmícháme majolku.
Kdo chce, ještě přidá dle chuti trochu černého mletého pepře (osobně miluji).
DŮKLADNĚ VŠE PROMÍCHÁME.

Až vše poněkud vystydne, dáme do lednice a podáváme nejlépe až druhý den, s pečivem, ideální rohlík, housky, ale známo i s chlebem… obrou chuť!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Kuřecí stehýnka s domácími hranolky a tatarkou Víkend ve venkovském stylu Články z

Komentáře k receptu: Tradiční Zbojnický salát

Komentáře

  1. Zdena   09.08.2014 | 12:43 | reagovat |

    Vařená marináda míchaná s majolkou se do salátů přidává běžné a takových receptů je tu fůra.

    1. Wanda   13.08.2014 | 21:38 | reagovat |

      Zdena: Asi jste nepochopila pointu, nešlo o vařenou marinádu (vlastně o marinádu vůbec, nic se nemarinovalo, jednalo se o dresing)... Šlo o celek, který v kombinaci s ostaními surovinami vznikne. Receptů s povařeným dresingem je zde spousta, to máte pravdu. Ale zde šlo o tradici. Pardon.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Zítra je mezinárodní den palačinek: Udělejte si čokoládové nebo zapečené Zítra je mezinárodní den palačinek: Udělejte si čokoládové nebo zapečené
Oscar 2017: Narážky na Trumpa i Ivanku, roztančený sál a dojatá Emma Stone Oscar 2017: Narážky na Trumpa i Ivanku, roztančený sál a dojatá Emma Stone
Seriál Ulice: Podívejte se, jak šel čas s Liškovými, které brzy čeká krize Seriál Ulice: Podívejte se, jak šel čas s Liškovými, které brzy čeká krize
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web