Autor:

Tradiční slezské bramborové placky

Střední
Těsto
Brambory 500 g
Hladká mouka  
Vejce
Sůl  
Pepř mletý  
Na upečené placky
Zakysaná smetana  
Máslo  

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z brambor

Na jemném struhadle nastrouháme syrové brambory, přidáme vejce, mouku, osolíme a opepříme.

Poté pečeme nasucho na teflonové pánvi (původně na rozžhavených plátech plotny :o).

Na jednotlivé upečené placky pokládáme kousek másla a lžíci zakysané smetany, ukládáme na sebe do hrnce nebo mísy.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
2+
4.5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 2x)
Velká sýrová nakládačka Články z

Komentáře k receptu: Tradiční slezské bramborové placky

Komentáře

  1. zdeno   13.07.2012 | 18:54 | reagovat | závadný

    Jí se jak se smetanou, tak i škvarkama se sádlem, ale jedl jsem i s houbovou vaječinou.

  2. Ivana Patůčková   30.07.2010 | 16:26 | reagovat | závadný

    Tak nevím, jestli je to to samé, ale známí nám dělali braborové placky (zřejmě stejným nebo podobným způsobem, dělávaly se taky na kamnech) a místo šlehačky se hned po vyndání potíraly sádlem a skládaly na sebe. Pak se jedly s povidlím...... balada!! Zkusím tento recept a udělám si jej takto - snad se trefím. Jinak s tou šlehačkou to musí být zajímavý!

  3. Anonym   17.10.2008 | 11:36 | reagovat | závadný

    jo a ještě jedna věc se solíšetříme jinak nám braborové těsto černá a na blaše se připaluje.to by měla autorka receptu vědět.

  4. Anonym   17.10.2008 | 11:35 | reagovat | závadný

    no u nás v Jablunkově se tomu jednoduše říka "placki na blaše"Jedna varianta je se smetanou a druhá se špekem.V každém případě je to mnamka.

  5. Zuzana Šindlerová   10.01.2007 | 12:14 | reagovat | závadný

    Hedviko, upatlané to je, rozmočené to není. Co si pamatuju, ani se to rozmočit nestačilo. Na sebe se dávají potřené, aby nasákly tu kyselkavou chuť a pak se jí jednotlivě jako palačinky. Nevím, jak autorka, ale my to tak jedli.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web