Tousty s lečem

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 1
30 minut
4
porce
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks veka
    • 100
      g šunkový salám (nebo jiný měkký)
    • 1
      sklenice zeleninové lečo
    • cibule
    • máslo
    • 100
      g tvrdý sýr
    • sůl
    • orientální koření (nebo grilovací)
    • kečup - jemný

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na vymaštěný plech naskládáme veku nakrájenou šikmo na plátky, na každý plátek dáme plátek cibule, salám pokrájený na drobné kostičky, nebo nastrouhaný, přidáme lečo (nebo čerstvou zeleninu), posypeme kořením, může být i pálivé, případně přisolíme. Dáme zapéct do vyhřáté trouby. Před dopečením posypeme strouhaným sýrem a dáme dopéct. Před podáváním pokapeme kečupem.
2
Poznámka: pokud chceme mít veku křupavou, můžeme její okraje potřít rozpuštěným máslem.
Zařazení: Pokrmy Pečivo

Komentáře k receptu

  • Alča
    Alča |

    9. 1. 2007 13:01

    Vyzkoušeno a moc chutnalo. Nejprve se mi to zdálo pracné, ale pak to šlo ráz na ráz a jen jsme čekali na zapečení. Je to úplně něco jiného, než smažené na pánvi. Chlapovi jsem to udělala pálivé a byl moc spokojen.