Topinky se špenátem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks chleba
    • 1
      balení špenátový protlak - mražený
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      dl olej
    • 1
      špetka sůl
    • 80
      g hladká mouka
    • 1
      ks vejce nemusí být
    • 100
      g tvrdý sýr Eidam apod.
    • kečup - jemný podle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nikoliv běžný, chuťově však vynikající rychlý pokrm.
2
Nejprve si klasickým způsobem a podle své chuti připravíme špenát: viz např. recept "Dušený špenát". Namísto mouky možno do špenátu na závěr vmíchat 1 vejce. Použít je možno i listový špenát, jehož listy nejprve krátce spaříme, popř. dále posekáme či pomeleme.
3
Z chleba (nejlépe z běžné Šumavy) nakrájíme tenčí krajíce, které klasickým způsobem opečeme na oleji po obou stranách, až se vytvoří zlatavá kůrka (přípravu "nasucho" na teflonové pánvi nebo v toustovači z chuťových důvodů nedoporučuji). Horké topinky potřeme po obou stranách česnekem a pokryjeme silnější vrstvou teplého špenátu, kterou hustě posypeme nastrouhaným sýrem a podle chuti zakapeme kečupem.
Zařazení: Chuťovky Slané

Komentáře k receptu

  • Mirka
    Mirka |

    31. 3. 2006 20:00

    Topinky se špenátem mám velice ráda, ale sýr nastrouhaný dávám místo vajíčka, krásně se zahustí a je velmi chutný- jinak zpracuji klasicky na cibulce, včetně česneku. Rozšlehám vejce a přidám rovněž trochu nastrouhaného sýru a vložím chlém a pak upeču na oleji. Topinky natřu špenátem, přidám po celé délce rajčata, nastříkám kečup a tatarku, posypu petrželkou nebo pažitkou.

  • pája
    pája |

    31. 3. 2006 17:38

    mňam

  • Alena Hanusová
    Alena Hanusová |

    31. 3. 2006 16:43

    Tak tohle mám taky moc ráda a můj syn ani špenát jinak nechce. Vlastně ještě na osmažených bramborových plackách nebo knedlících.Hned bych si dala!

  • Jana
    Jana |

    31. 3. 2006 12:55

    Topinky mám ráda,špenát taky,ale takhle mě to ještě nenapadlo sevírovat.Rozhodně to zkusím.