Topinkový dort

Hodnocení:

Moje:

20 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • česnekový bok krájený, vepřový
    • slanina
    • šunka
    • vysočina nebo jiná uzenina
    • vejce
    • plátkový sýr
    • chleba
    • sůl
    • pepř mletý
    • mletá paprika

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na pánvi rozehřejeme slaninu a opečeme z obou stran, přidáme rozmíchaná vejce se solí, pepřem a poklademe plátkový sýr, na závěr položíme opečený chléb (z topinkovače) nebo předem připravenou topinku s česnekem. Po ztuhnutí vajec překlopíme celou pánev na talíř. Ozdobíme petrželkou, pažitkou apod. Možno rozetřít hořčici, kečup nebo tatarskou omáčku dle individuální chuti.
2
Velikost "dortu" určuje velikost pánve a množství surovin k přípravě.
Zařazení: Maso Uzeniny

Komentáře k receptu

  • Marie Kyrianová
    Marie Kyrianová |

    2. 3. 2009 21:34

    Předpokládám,že salám se dává mezi vejce a sýr, nebo se mýlím?

  • Marie Kyrianová
    Marie Kyrianová |

    2. 3. 2009 21:33

    Předpokládám,že salám se dává mezi vejce a sýr, nebo se mýlím?