Tomatová cikánská pečeně

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks vepřové kotlety bez kosti - rozříznutá a naklepaná na plát
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      ks kapie
    • 2
      ks cibule
    • 150
      g anglická slanina
    • 1
      plechovka rajský protlak
    • kečup - ostrý
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Plát masa rozklepat, osolit a opepřit. Kapii nakrájet na tenké proužky. Cibuli a polovinu slaniny nakrájet na kostičky a orestovat do sklovata, přidat protlak, pikantní kečup, pepř a sůl. Může se přidat 1 malá lžička ml. cukru. Na plát masa rozložit plátky zbývající slaniny, tomatovou směs a proužky papriky. Srolovat a svázat provázkem nebo režnou nití. Roládu potřít olejem a péct při 200 °C a občas otočit. Po 50 minutách potřít kečupem a péct do měkka.
2
Výborná je s bramborovou kaší, ale i jako studené pohoštění na mísy.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Alena Hanusová
    Alena Hanusová |

    16. 2. 2006 18:15

    Určitě vyzkouším! Zní to báječně! Mňam!