Autor:

Tofu rizotko

Snadné
Ingredience
Rýže
(ideálně Basmati)
 
Uzené tofu 150 g
Lilek 100 g
Hlíva ústřičná 100 g
Rajský protlak
neochucený
 
Česnek  stroužek
Olivový olej  
Sojová omáčka  
Pepř mletý  
Sůl  
Bazalka  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Sójové

Nejdříve připravíme tofu nakrájením na malé kostičky cca půl centimetrové. Takto nakrájené tofu necháme marinovat minimálně ve dvou lžících sojové omáčky. V průběhu přípravy rýže připravíme lilek a hlívu. Obé nakrájíme na malé kostičky - lilek předem oloupeme a měkkou dužinu můžeme vyloupnout, u hlívy pozor na tvrdší okraje, prodlužují přípravu. Na pánvičce spolu s olivovým olejem hlívu i lilek restujeme cca 5 minut, poté přidámě trošku vody a prolisovaný česnek, opepříme a vydusíme vodu. Přidáme pokrájené tofu, a dalších pár minut restujeme. V závěru přidáme pár lžic rajského protlaku s nasekanou nebo mraženou bazalkou, prohřejeme.
Na pánev přidáme rýži, důkladně promícháme a vesele nandáváme na talíře.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
2+
4.33 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 3x)
Filetujeme kapra krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Tofu rizotko

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web