Tofu rizotko

moje hodnocení:

4,3

hodnotilo: 3
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Zuzzik

Suroviny

Vložit do nákupu
    • rýže (ideálně Basmati)
    • 150
      g uzené tofu
    • 100
      g lilek
    • 100
      g hlíva ústřičná
    • rajský protlak neochucený
    • česnek
    • olivový olej
    • sojová omáčka
    • pepř mletý
    • sůl
    • bazalka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejdříve připravíme tofu nakrájením na malé kostičky cca půl centimetrové. Takto nakrájené tofu necháme marinovat minimálně ve dvou lžících sojové omáčky. V průběhu přípravy rýže připravíme lilek a hlívu. Obé nakrájíme na malé kostičky - lilek předem oloupeme a měkkou dužinu můžeme vyloupnout, u hlívy pozor na tvrdší okraje, prodlužují přípravu. Na pánvičce spolu s olivovým olejem hlívu i lilek restujeme cca 5 minut, poté přidámě trošku vody a prolisovaný česnek, opepříme a vydusíme vodu. Přidáme pokrájené tofu, a dalších pár minut restujeme. V závěru přidáme pár lžic rajského protlaku s nasekanou nebo mraženou bazalkou, prohřejeme.
2
Na pánev přidáme rýži, důkladně promícháme a vesele nandáváme na talíře.
Zařazení: Maso Sójové

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.