Tofu pro mámu

Hodnocení:

Moje:

30 minut
3
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks bylinkové tofu
    • 500
      g gnocchi
    • 1
      ks cibule
    • 2
      ks rajče
    • bazalka
    • 100
      g sýr gouda
    • 100
      g rajčatové pyré
    • 2
      lžička cukr až 3, podle chuti
    • 2
      špetka saturejka
    • 2
      špetka salátové koření
    • 2
      lžička pálivá paprika
    • 2
      špetka pažitka
    • 2
      lžíce kečup - jemný
    • 1
      lžíce olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Tofu rozmělníš vidličkou na kaši v míse, zaliješ cca lžící oleje, okořeníš pálivou paprikou a saturejkou a nakrájíš tam zhruba 4 lístky bazalky. Koření můžeš jakékoli přidat/ubrat.
2
Dáš na pánev rozpáit cibuli nakrájenou najemno a třeba po 5 minutách přidáš tofu směs. Na pánvi rozmícháš a přidáš rajčatové pesto/pyré/protlak. Chvíli necháš, ale protlak je kyselý, takže to osladíš pár lžičkama cukru, podle chuti. Na malém plameni necháš být.
3
Mezitím rychle nastrouháš goudu. Tu tam pak hned nadrobíš a zamícháš. Přidáš 2 lžíce kečupu, osladí to nejlíp a dodá lepší chuť. Necháš to být na pár minut, dokud se všechna gouda nerozpeče.
4
Směsí přeleješ noky a na to nakrájíš čerstvou pažitku.
5
Hotovo!
Zařazení: Pokrmy Bezmasá jídla

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.