Toffee poleva na dezerty

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: hanazealand

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 125
      g máslo
    • 250
      g hnědý cukr
    • 300
      ml šlehačka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na pánvičce rozpustíme máslo, přidáme cukr a smetanu. Mícháme, počkáme, až poleva začne probublávat, odstavíme. Leje se teplé na dezerty, buchty, zmrzlinu, palačinky... na cokoliv vás napadne.
2
Můžeme uchovávat nějakou dobu i v lednici, před použitím ohřívám v mikrovlnce.
Zařazení: Přílohy

Komentáře k receptu

  • Hana Vackova
    Hana Vackova |

    26. 7. 2007 03:56

    potom je taky jeste dobre i slazene kondenzovane mleko,myslim SALKO(nebo ho muzete zkaramelizovat)

  • Marie L.
    Marie L. |

    25. 7. 2007 20:28

    To je nápad, dcera mi přivezla jarovový sirup na ochutnání a já zatím nevím co s ním.

  • Hana Vackova
    Hana Vackova |

    22. 7. 2007 21:43

    Ja myslim,ze by to mozna bylo dobre taky napriklad s Javorovym sirupem,nebo s nejakym podobnym sladkym tmavym sirupem.Ten by nahradil i tu melasu v cukru.Dejte vedet jak to dopadlo az budete zkouset Marie.

  • Marie L.
    Marie L. |

    20. 7. 2007 14:27

    Poohlédnu se ve zdravé výživě, asi nebude problém,nebo vyzkouším z bílého a ta hnědá by se mohla docílit přidáním trošky rozpustné kávy, díky.

  • Hana Vackova
    Hana Vackova |

    20. 7. 2007 01:31

    tak to ja teda vazne nevim,myslela jsem ze je bezne k sehnani,ja nejsem v republice,takze nevim,nejlepsi do moucniku je jemny hnedy cukr ma vyraznou chut a aroma,hnede zabarveni je zpusobeno pritomnosti zbytkove melasy.Zkuste se jeste poptat pouzivam ho vice nez bily,je mnohem lepsi do moucniku

  • Jitka H.
    Jitka H. |

    19. 7. 2007 22:38

    Já dělám z bílého cukru a bez másla,po vychladnutí taky zhoustne,jen ten poměr nevím,dělám to od oka

  • Marie L.
    Marie L. |

    19. 7. 2007 14:49

    To věřím, ale kde ho seženu? nebo když dám místo cukru med bude to mít barvu a výsledek bude stejný?

  • Hana Vackova
    Hana Vackova |

    16. 7. 2007 07:06

    tahle poleva je vlastne original na datlovy dort

  • Hana Vackova
    Hana Vackova |

    16. 7. 2007 07:05

    je dobry vazne hnedy,hlavne kvuli te barve,je to takova zlato-hneda barva

  • Marie L.
    Marie L. |

    10. 7. 2007 14:51

    Místo hnědého cukru můžu použít běžný bílý?

  • Anonym
    Anonym |

    9. 7. 2007 22:04

    ted jeste pridavam panaka whisky dokonale

  • Hana vac.
    Hana vac. |

    5. 3. 2007 20:23

    ztuhne asi jako med,pred dalsim pouzitim vzdy zahrat

  • Nicol
    Nicol |

    5. 3. 2007 14:25

    To by mě taky zajímalo. Ale vzhledem k tomu, že je tam máslo, tak myslím, že to ztuhne.

  • Světlana
    Světlana |

    5. 3. 2007 11:20

    ..to vypadá moc hezky...když to vychladne, je to tuhé?...ukládám...

  • englicka marketa
    englicka marketa |

    5. 3. 2007 09:39

    mňaminy mňam,ukládám a těším se až v nejbližší době použiju:o)))