Tmavá buchta - dlažební kostky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g hladká mouka
    • 350
      g cukr
    • 3
      ks vejce
    • 0,5
      sklenice povidla
    • 8
      lžíce rostlinný olej
    • 0,8
      l mléko
    • 1
      lžička skořice
    • 2,5
      lžička jedlá soda
    • citronová kůra
    • kakao 1/3 krabičky
    • ořechy nasekané

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vše smícháme postupně dohromady, nalijeme na velký, vysoký plech, můžeme vymazat a vysypat nebo dát pečící papír a pečeme při teplotě 180°C, 30 - 50 min.
Zařazení: Moučníky Buchty

Komentáře k receptu

  • Lada Pešinová
    Lada Pešinová |

    23. 6. 2009 15:00

    tak pro bližší info : 0,5 sklenice povidel (asi 200g nebo 250 ml) a babička to určitě dávala do sklenic a né do flašek

  • Di -
    Di - |

    23. 6. 2009 12:47

    0,5 sklenice povidel je "dobrá" míra. Moje babička dávala povidla do 2 l flašek.