Tlačenkový salát III.

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Kristalka

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g vepřová tlačenka může být i jiná než vepřová
    • 1
      ks cibule větší
    • 2
      ks kapie čerstvé nebo sterilované
    • 100
      g nakládané okurky
    • 4
      lžíce kečup - jemný
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      lžíce ocet
    • 1
      lžíce worcestrová omáčka
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Tlačenku nakrájet na kostičky, zeleninu na nudličky, přidat zbytek, promíchat, nechat v lednici 2 dny odležet. Vzhledově ani chuťově nelze poznat,že jde o tlačenku.
Zařazení: Maso

Komentáře k receptu

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    8. 2. 2007 18:44

    Aha, Lenko, to jsem nepostřehla, že Vy to necháváte 2 dny odležet. My to baštíme hned, dokud je zeleninka čerstvá a křupavá:-))

  • Lenka Kristová
    Lenka Kristová |

    8. 2. 2007 15:11

    Paní Oumarová, a nepustí ty papriky a rajčata hodně šťávy? Za ty 2 dny...jestli to nebude vodové.Musím to zkusit.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    1. 2. 2007 14:30

    Lenko, rajčata, papriky a okurky:-)

  • Lenka Kristová
    Lenka Kristová |

    1. 2. 2007 13:34

    Pastis, já to taky schovávám před předčasným snězením:)Dík za pochvalu.

  • Lenka Kristová
    Lenka Kristová |

    1. 2. 2007 13:32

    Paní Oumarová, a jakou zeleninu dáváte?

  • Pastis Petite
    Pastis Petite |

    27. 1. 2007 22:11

    Dneska jsem zkusila, je to, jak je předepsáno 2 dny v lednici (chlapi o tom nevědí), ale trochu jsem ochutnala a je to báječné! Díky!

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    23. 1. 2007 23:03

    Já mám veliký problém nechat salát odležet - dva dny to prostě nevydržím, většinou půl sním hned a zbytek druhý den, ještě, že tláču u nás doma nikdo jiný nechce :o))). (Jídával ji můj dědeček, ten mně "nakazil" :o))) )

  • Lenka Kristová
    Lenka Kristová |

    23. 1. 2007 20:46

    Simčo, já tatarku taky moc ráda, dávám si ji i na pizzu, ale v tomhle receptu jsem ji tam ještě nevrazila :) Určitě to bude dobré.

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    23. 1. 2007 17:24

    Miluji tento salát, dělám ho z drůbeží tláči a přiznám se, že do něho místo oleje dávám majonézu. Je to nezdravé, vím, ale jsem na ni úchylná :-)))). A je to mňamina za 1***

  • Lenka Kristová
    Lenka Kristová |

    23. 1. 2007 12:07

    Jani, z drůbeží tlačenky je to dobré, jazyk jsem nezkoušela.Ale ta marináda by měla dát chuť čemukoliv:)

  • Jana V.
    Jana V. |

    23. 1. 2007 02:20

    Tedy když bychom to vyzkoušeli třeba z drůbeží tlačenky..Nebo z krůtího masa v aspiku..A teď mě napadlo-co takhle na nudličky nakrájený vepřový jazyk?

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    22. 1. 2007 10:13

    Já tlačenkový salát občas dělám, ale se syrovou zeleninou.

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    22. 1. 2007 09:42

    Taky jsem se nad tímto receptem pozastavila,myslím,že budu muset vyzkoušet.My tlačenku moc rádi:o)

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    21. 1. 2007 21:03

    Vypadá do slibně