Tiramisu Renata

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g mascarpone
    • 3
      kelímek vanilkový pribináček 2-3
    • 250
      g tučný tvaroh šlehaný
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 1
      lžíce moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 3
      balíček cukrářské piškoty
    • 1
      šálek instantní káva
    • 2
      lžíce hnědý rum 1-2
    • kakao

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Smícháme Mascarpone s Pribináčkem, tvarohem, zakysanou smetanou, vanilkovým cukrem, práškovým cukrem a 1-2 lžícemi rumu. Vše vyšleháme el. šlehačem do hladkého krému. Piškoty namáčíme v silné kávě s rumem a klademe do připravené formy (29x18 cm), na vrstvu piškotů naneseme vrstvu krému a tak opakujeme, až máme 3 vrstvy piškotů, poslední vrstva je krém, který posypeme kakaem. Dáme ztuhnout do lednice, postačí několik hodin hodin a můžeme konzumovat!
2
Netrpělivcům doporučuji dát tiramisu ztuhnout tak na 2 hod. do mrazáku.
Zařazení: Moučníky Nepečené

Komentáře k receptu

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    25. 11. 2004 07:37

    Každý máme přece jinou chuť a ne všem vyhovuje stejné jídlo, ale na Tiramisu po česku je tolik chvály a je potřeba je zkusit, ochutnat a posuzovat.Jedla jsem tiramisu z mascarpone a nijak mě nenadchlo, navíc doma dělat tiramisu z tohoto drahého sýru je finančně náročné a tak většině těch, kteří zkusili to po česku, právě toto vyhovuje také kvůli peněžence...., ale navíc je velimi dobré, cvož potvrdil téměř každý, kdo je jedl. :))))

  • Veronika Nováková
    Veronika Nováková |

    24. 11. 2004 15:03

    Paní jano tak s tou vaší Tiramisou opravdu nemohu souhlasi ,myslím si ,že pravé Mascarponenamůže nahradit pomazankové máslo.S pozdravem Veronika

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    9. 11. 2004 09:37

    Paní Koutníková, právě v tom "Tiramisu po česku" je místo Mascarpone, tvarohu a pribináčku 2x pomazánkové máslo, potom 2 šlehačky, cukr, rum, káva, piškoty - no, však se podívejte přímo na recept. S pozdravem

  • Jiřina Koutníková
    Jiřina Koutníková |

    9. 11. 2004 09:05

    Tento recept jsem si přivezla od mé kamarádky Renaty ze Švýcarska a je opravdu lahodný. Je pravda, že Maskarpone je drahé, ale dá se již celkem snadno sehnat ve větší obchodních centerch. Švagrová nahradila Maskarpone pomazánkovým máslem a bylo to také skvělé.Budu muset vyzkoušet i Tiramisu po česku, ať mohu porovnávat.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    9. 11. 2004 07:04

    Je to obdivuhodné, co existuje "obměn" TIRAMISU ! Bylo by potřeba vyzkoušet všechny, ale přece jenom se budu stále vracet k ¨"Tiramisu po česku" nejen pro jeho lahodnost, ale také proto, že je cenově dostupné. Sýr Mascarpone je velice drahý a ne vždycky k dostání.