Autor:

Tiramissu po česku

Snadné
Ingredience
Cukrářské piškoty 1 balení
Tučný tvaroh 4 ks
Černá káva 3/4 l
Hnědý rum 10 lžíce
Vaječný koňak 6 lžíce
Cukr 5 lžíce
Skořice - mletá 2 špetka
Smetana ke šlehání
ušlehaná
1 kelímek
Čokoláda
nebo Granko
 
Mandlové lupínky - loupané
opražené nebo sekané oříšky opražené
 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Nepečené

Připravíme si kulatou skleněnou mísu.
Kávu necháme vychladnout, promícháme s cukrem a rumem. V této kávě namáčíme cukrářské piškoty. Namočenými piškoty vykládáme mísu na dnu i na stranách (vyložíme zevnitř celou mísu).
Tvaroh, cukr, vaječný koňak, skořici promícháme, lehce zamícháme do husta ušlehanou šlehačku. Část této hmoty natřeme na piškoty a položíme na ni další vrstvu namočených piškotů. Takto pokračujeme až do vypotřebování tvarohové hmoty.
Povrch tvoří tvarohová hmota, kterou uhladíme, posypeme čokoládou a mandlemi nebo oříšky. Přikryjeme poklicí nebo alobalem a dáme do druhého dne do lednice uležet.
Potom krájíme na řezy, zdobíme ovocem a šlehačkou a podáváme. Můžeme též nabírat lžící do pohárů a zdobit šlehačkou, čokoládou a ovocem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 12 x
1-
4.58 12 5 1
Banica Ochutnejte Bulharsko Články z

Komentáře k receptu: Tiramissu po česku

Komentáře

  1. Anonym   05.02.2007 | 21:51 | reagovat |

    Nic moc. Tiramisu z pomazánkového másla je mnohem lepší. A nevím, proč všichni argumentujete syrovými žloutky - v tom druhém receptu totiž nejsou...

    1. lubosmoric@seznam.cz   31.10.2010 | 21:16 | reagovat |

      POKUD MOŽNO POTŘEBOVAL BYCH TEN RECEPT NA TIRAMISU Z POMAZANKOVÉHO MÁSLA-PŘEDEM DÍKY.
      :'(

  2. Anonym   23.06.2006 | 8:56 | reagovat |

    Včera jsem dělala a bylo výborné

  3. Karlina   22.06.2006 | 18:12 | reagovat |

    Výborné a nejsou tam vejce co preferuji

  4. Zapletalka   19.06.2006 | 20:49 | reagovat |

    Výborné, nejsou tam syrové žloutky ani pomazánkové máslo a proto u mě tohle tiramisu vyhrává. Dávám někdy tvaroh nebo Lučinu nebo Mascarpone, chválím je to za jedna

  5. blanka v   19.06.2006 | 11:29 | reagovat |

    I já musím tento recept velmi pochválit, je opravdu výborný. Jen jsem spotřebovala mnohem méně kávy /asi jen 1/4 litru/, než uvádí recept, ale možná záleží na druhu piškotu - každý saje přece jen trošku jinak.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak? Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web