Těstoviny se špenátem a tuňákem

30 minut PT0H30M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Cibule
středně velká
1 ks
Tuňák - ve vlastní šťávě 2 plechovka
Olivový olej
záleží na Vás
3 lžíce
Mražený špenát
případně si sami můžete spařit listový, ale mražený sekany v kuličkách je dobrý
1 balíček
Těstoviny
doporučuji velké mušle a uvařit opravdu al dente
1 balíček
Sůl
dle chuti
1/2 lžička
Pepř mletý
dle chuti
1/2 lžička

Postup přípravy:

Těstoviny si uvaříme na skus. Potom si na větší nebo hlubší pánvi rozehřejeme olivový olej a na něm osmahneme cibulku. Když je cibulka sklovitá, tak přidáme tuňáka. Toho nemusíme dlouho smažit, stačí, aby se jen prohřál a trošku osmažil. Nakonec přidáme špenát a necháme za stálého míchání rozpustit. (Opravdu nedoporučuji protlak, kdyby to někoho napadlo =o) )
Osolíme a opepříme a nakonec můžeme smíchat ve větší míse nebo hrnci s těstovinami.
Jídlo je vydatné, lehké a prý moc dobré. Tímto děkuji mému strejdovi za recept, který už vařím cca 15 let.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Rebarborové cheesecaky Tip na víkend: skvělé recepty s rebarborou Články z

Komentáře k receptu: Těstoviny se špenátem a tuňákem

Komentáře

  1. Irena   23.12.2015 | 21:41 | reagovat | závadný

    Vařila jsem 340 g těstovin a použila 3 plechovky tuňáka, příště dám i 4, ve výsledku toho bylo málo.

  2. Irena   23.12.2015 | 21:40 | reagovat | závadný

    K cibulce a tuňákovi na pánvi jsem nakonec přidala listy špenátu, není nutné spařit, listy se samy "zpracují" po pár sekundách. Příště možná zkusím přidat dva stroužky česneku na plátku, nějak mě to nutí k tomu špenátu.
    Recept moc dobrý, určitě zkusím znovu.

  3. Yveta   22.04.2015 | 17:05 | reagovat | závadný

    Vyborny a jednoduchy recept, doporucuji posypat parmesanem.

  4. Yveta   22.04.2015 | 17:05 | reagovat | závadný

    Vyborny a jednoduchy recept, doporucuji posypat parmesanem.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty! Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty!
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům! Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web