Těstoviny s ricottou a rajčaty

Hodnocení:

Moje:

30 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • těstoviny penne, spiraly, ale hodi se i spagety, tagliatelle; mnozstvi pro 4 osoby
    • 150
      g ricotta az 200 g
    • 1
      ks šalotka
    • 1
      stroužek česnek
    • nakládaná loupaná rajčata konzerva 400 g
    • bazalka cerstva, 4-5 listku
    • pecorino pripadne parmezan
    • panenský olivový olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V hrnci rozehřejeme 2 lžíce oleje, přidáme šalotku nakrájenou nadrobno a česnek vcelku. Na mírném ohni chvíli restujeme, pak odstraníme česnek a přidáme rajčata rozmačkaná vidličkou i se šťávou, vaříme cca 20 minut. Nakonec osolíme, přidáme lístky bazalky a vmícháme ricottu (měla by mít pokojovou teplotu, před přidáním k omáčce ji můžeme rozmíchat vidličkou).
2
Mezitím si podle návodu uvaříme těstoviny. Když mají požadovanou tvrdost slijeme, neproplachujeme a rovnou je smícháme s omáčkou, necháme chvíli prohřát a ihned podáváme. Jednotlivé porce dodatečně pokapeme olejem a posypeme strouhaným pecorinem.
3
Recept z repertoáru mé italské tchýně.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • pippiva
    pippiva |

    21. 9. 2014 18:04

    Muzete zkusit. :-)

  • nika
    nika |

    15. 9. 2014 23:13

    MYslíte že by moc pozmenilo chuť, keby tam nedám tú šalotku ale hneď na olej rajčiny a do nich cesnak prepasírujem? Ďakujem za radu. :-)

  • sarka
    sarka |

    24. 8. 2014 11:43

    Extrémní lahůdka

  • sarka
    sarka |

    24. 8. 2014 11:43

    Extrémní lahůdka

  • Karin
    Karin |

    23. 9. 2013 14:59

    Výborné :-)

  • HonzkaJanie
    HonzkaJanie |

    3. 2. 2013 12:51

    Vynikajicí. Moc jsem si pochutnala.

  • ZOEN
    ZOEN |

    9. 8. 2012 17:16

    Dekuji za recept, mela jsem radost, ze vsem chutnalo.

  • CatW
    CatW |

    26. 4. 2012 19:35

    Mňamka..celé rodince chutnalo <3