Těstoviny s rajčaty - lehké, na léto jak dělané

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • špagety
    • sýr niva
    • pepř mletý
    • sůl
    • česnek
    • 10
      ks rajčata
    • olivový olej
    • bazalka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zatímco vaříme špagety si připravíme směs z rajčat: rajčata nakrájíme na osminky a zalijeme olivovým olejem, přidáme utřený nebo velmi na jemno nakrájený česnek, osolíme, opepříme a přidáme bazalku, promícháme a necháme chvíli uležet, aby rajčata pustila šťávu. Pak STUDENOU směs dáváme na špagety a posypeme postrouhanou nivou.
2
Je to lehké a rychlé, kdo má rád ostřejší chuť, může přidat ještě trochu balzamikového octa, nebo rajčata připravit předem a nechat je déle uležet - pustí šťávu a česnek se krásně rozleží... ale nedoporučuju konzumovat před tím, než půjdete na rande :-)))
Zařazení: Pokrmy Z těstovin

Komentáře k receptu

  • Di -
    Di - |

    2. 10. 2008 13:39

    Překvapivě dobré, lahodné je asi to pravé slovo. Část sýra jsem hodila s trochou oleje do horkých těstovin, hezky se rozpustil a s rajčaty vytvořil báječnou omáčku. A ten česnek křupající mezi zuby! (Netřu ho, jen rozdrtím plochou stranou nože a pak nasekám). P.S. Na rande jsem nešla ani s vlastním manželem.

  • Lenka Hrábková
    Lenka Hrábková |

    1. 10. 2008 13:49

    Lahodné! Zkombinovala jsem čerstvá i zavařovaná rajčata a výsledek velmi chutný.

  • Marčelína
    Marčelína |

    13. 2. 2008 13:59

    Toto znam od jizanu jako predkrm, namisto spaget opect svetle pecivo,namazat cesnekem a stejnou vychladlou smes obohacenou jen o kapary rozetrit po teplem pecivu.Uuuuchvatne:o)

  • Anonym
    Anonym |

    16. 8. 2007 16:27

    Ještě lepší, když ta rajčátka malounko podusíte - na másle, nebo na kapce olivového oleje, nebo jen tak na vodě - stačí 2 minuty