Těstoviny s omáčkou ze špagetové dýně

Hodnocení:

Moje:

40 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g těstoviny
    • 300
      g dýně špagetová
    • 1
      ks česnek palička
    • olej
    • 150
      g zakysaná smetana
    • 150
      g sýr
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Těstoviny uvaříme. Na oleji opražíme na plátky nakrájený česnek, přidáme na podélné kusy nakrájenou dýni, podlejeme troškou vývaru nebo vody a za občasného míchání podusíme, dokud se dýně nerozpadne. Horkou směs promícháme s teplými těstovinami a smetanou. Osolíme, opepříme a posypeme strouhaným sýrem.

Komentáře k receptu

  • Markéta H.
    Markéta H. |

    6. 11. 2009 12:43

    Právě jsme doobědvali a musím dát za jedna, protože tak dobroučké špagety se mi ještě nikdy nepodařily. Musím ale upozornit, že na tom nemá zásluhu pouze a ta dýně! Uvařená němá nijak výraznější chuť, spíše žádnou něž nějakou, takže ve směsi dýně, česnek, vývar jsem ji použila spíše jako zahušťovadlo a tuto směs jsem rozmixovala na krém, dále pak podle receptu. Také, jelikož jsme masožeravci, jsem přidala orestované kuř.maso na nudličky. shrnuto, špagety výýýýborné, úžasně klouzaly do krku, vznikající jemná chuť a mnoho možností jak jdlo obměňovat. Příště zkusím místo kuřecího osmahnutou angl. slaninu. A ta zakysaná smetana je tam fakt super

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    23. 9. 2007 08:51

    Špagetová tykev je jednoletá rostlina, která vytváří šlahouny. Krémově bílé plody mají vláknitou dužninu s jemně kořenitou chutí. Po deseti minutách vaření se tykev rozpadá na dlouhá vlákna podobná špagetám.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    23. 9. 2007 06:57

    Markétka, je to tak ako píšete. Naša tekvica ( ale hovorí sa jej tiež aj dyňa ) je vaša dýně. Ale píšete aj tykev, nie ? je v tom nejaký rozdiel v češtine , či poviem dýně alebo tykev ? A tie tekvicové semienka manželovi doprajte, sú veľmi zdravé, obsahujú veľa zinku a pôsobia priaznivo na prostatu. Sú vhodné aj pri problémoch s močovým mechúrom a na vlasy a nechty.

  • Marketa
    Marketa |

    22. 9. 2007 21:04

    Terezo a neni vase tekvice nasi dyni? Ja mam manzela slovaka, ale porad tapu :) Akorat mame plne skrine "tekvicovych semiecek" {vzdycky se mu smeju, ze vy slovaci jste jak slepicky, zobete zrni} a to jsou dynova.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    21. 9. 2007 20:05

    Markétka, som síce v zahraničí, ale nie takom ďalekom - na Slovensku:))) Semená špagetovej tekvice som kúpila v Prahe a tohto roku som ju prvýkrát pestovala na záhrade. Musím povedať, že nám chutí, preto som 2 tekvice nechala na semená, aby bolo na budúci rok.

  • Marketa
    Marketa |

    21. 9. 2007 18:17

    Autorka je asi v zahranici, v USA se to rekne spaghetti squash, ale jak se to rekne a jestli je to sehnatelne v CR fakt nevim.... Je to takova zluta tykev.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    21. 9. 2007 17:44

    Je to tekvica, ktorá po uvarení sa rozsype na "špagety", také akoby vlákna. Ale nie je nutné použiť túto tekvicu, kľudne môžete použiť bežnú tekvicu alebo cuketu.

  • Sc.
    Sc. |

    21. 9. 2007 15:05

    Nejspíš budu za blbce, ale když nevím, tak se zeptám. Co je to špagetová tykev?