Těstoviny s čínskou omáčkou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g těstoviny
    • krůta
    • 1
      ks čínské zelí
    • 1
      ks pórek
    • cibule
    • česnek
    • sůl
    • pepř mletý
    • chilli
    • bobkový list
    • 2
      dl vývar
    • sojová omáčka
    • olej
    • cukr
    • ocet
    • škrob
    • 300
      g vepřové maso (kuře, kýta)
    • 1
      lžička moučkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji rozehřejeme česnek s plátky cibule, přidáme na nudličky nakrájené maso a zprudka osmahneme. Přidáme na kolečka nakrájený pórek, sůl, koření, sójovou omáčku a dusíme. Vždy, když šťávu vysmahneme, přilijeme vývar a dusíme, až je maso měkké.
2
Potom vmícháme sójovou omáčku (asi 2 lžíce), trošku octa a cukru. Směs zahustíme škrobem rozmíchaným v trošce vody, který rychle vmícháme do omáčky a minutu povaříme. Nakonec vmícháme hrst spařeného čínského zelí. Omáčku servírujeme zvlášť. Zdobíme pažitkou nebo zeleninovou oblohou.
Zařazení: Maso

Komentáře k receptu

  • Lenka Ševčíková
    Lenka Ševčíková |

    1. 7. 2004 13:14

    3 česneky, 3 cibule, 1 paprika, 7 menších listů čín.zelí, 1 lžička soli, 1 bob. list, 1 lžíce sójové omáčky, půl masoxu, 2 lžičky cukru moučka