Autor:

Těstoviny s brokolicovým pestem

Snadné
Ingredience
Těsto
nejlépe fusilli nebo penne
1 balíček
Brokolice 0 ks
Česnek 2 stroužek
Olivový olej 5 lžička
Sýr  
Citronová šťáva  
Piniové oříšky  
Sůl  
Pepř mletý  
Sušená rajčata
v olivovém oleji
1 plechovka
Černé olivy 75 g

Postup přípravy:

Těstoviny uvaříme podle návodu v osolené vodě s kapkou oleje.
Brokolici (stačí tak půlku) dáme povařit do slané vody, dokud nezměkne.
Když je brokolice měkká, slijeme vodu, přidáme do ní olivový olej, prolisovaný česnek, špetku soli, nejlépe čerstvě mletý pepř, trochu šťávy z citronu a piniové oříšky.
Tuto směs vidličkou rozmačkáme a smícháme. (Obyčejně to ochutnám ještě před tím, než to dám na těstoviny, aby nebyla brokolicová směs příliš kyselá nebo málo slaná... ale hlavně podle chuti každého).
Nasypeme brokolicové pesto na uvařené těstoviny. Nakrájíme černé olivy a sušená rajčata a také přidáme k těstovinám.
Těstoviny promícháme a nakonec do nich přidáme nastrouhaný sýr. Může být eidam nebo jiný druh tvrdého sýra. Sýr necháme trošku na těstovinách roztopit a podáváme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Pomazánka z pečeného česneku Báječná listopadová čtyřka Články z

Komentáře k receptu: Těstoviny s brokolicovým pestem

Komentáře

  1. Tereza -   21.05.2007 | 13:26 | reagovat |

    ik, olejom sa zabezpečí, že sa cestoviny nezlepia, ale lepok z nich nezlikvidujete. To môžete urobiť jedine premytím cestovín po uvarení. Preto sa cestoviny, na ktoré ide omáčka, nikdy nepremývajú. Olej tomu neublíži :)))

  2. MYš   21.05.2007 | 11:51 | reagovat |

    I já vařím těstoviny vždy s kapkou oleje !

  3. Pavlína Burkovičová   28.05.2006 | 21:49 | reagovat |

    jen malá poznámka ke komentáři ik - také vždy vařím těstoviny s kapkou oleje (-:

  4. ik   26.05.2006 | 12:24 | reagovat |

    těstoviny se v žadném případě nevaří s kapkou oleje !! fuuj, zničíte lepkavou vrstvu na povrchu po uvaření, na kterou se lepí omáčka/pesto

  5. Michaela Atherton   19.05.2006 | 15:50 | reagovat |

    Hmmm... to je recept meho gusta:o]

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut? Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web