Autor:

Těstoviny s artyčoky a rajčaty

30 minut PT0H30M
Snadné
Porce: 2
Ingredience
Těstoviny
kratke (spiraly, penne...), cca 70-80 g na osobu
 
Artyčoky 4 ks
Rajčata 3 ks
Česnek 1 stroužek
Olivový olej  
Petrželka  
Těstoviny s artyčoky a rajčaty

Postup přípravy:

Z artyčoků otrháme tvrdé zelené listy, až dojdeme k lístkum žlutým, které jsou měkké a jdou snadno přetrhnout v polovině. Odřízneme tvrdé špičky artyčoků (dáme pozor abychom špičky odřízli i s dostatečným kouskem listů), ořežeme stonek a artyčok přeřízneme podélně na půl. Pokud je v artyčoku chmýří a pichlavé mladé lístky, musíme je vyřezat. Takto získame měkkou a jedlou část artyčoku. Každý očištěný artyčok vkládáme do misky s vodou smíchanou se šťávou z citronu (jinak artyčok zčerná). Rajčata nakrájíme na kostky. Artyčoky propláchneme a podélně nakrájíme na kousky. V pánvi si rozehřejeme lžíci oleje, přidáme rajčata, česnek, artyčoky, trochu petrželky, podlijeme trochou vody (cca 100 ml), osolíme a promícháme. Pod pokličkou dusíme asi 20 minut. Těstoviny uvaříme podle návodu, slijeme a přidáme k směsi artyčoků a rajčat, přidáme opět trochu petrželky, můžeme opepřit. Promícháme a ihned podáváme. Porce můžeme dodatečně pokapat panenským olivovým olejem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Tagliatelle s liškami Tagliatelle 4x jinak Články z

Komentáře k receptu: Těstoviny s artyčoky a rajčaty

Komentáře

  1. blackcheese   17.04.2013 | 11:46 | reagovat |

    Jedla jsem téměř denně ve Španělsku, když jsem tam žila. Nejčastěji prostě jen oloupou až k jedlé části, nakrájí na drobné půlměsíčky, k tomu česnek a posolí a pokapou olivovým olejem .... je to hořký a těžko kousatelný, ale přitom moc dobrý. Dělí se to tam na dva tábory, podobně jako u oliv - buď milovník nebo odpůrce 8-)

    Tento recept jsem zkoušela s artyčokama z plechovky, koupila jsem tuším v Globusu. Chutná to moc fajn a už jsem přemejšlela nad zlepšovákama, jako třeba nadrobno nakrájená šunka nebo tak něco :-)

  2. Katka   13.12.2012 | 8:19 | reagovat |

    Vypadá to lákavě a ráda bych je zkusila, ale nikde jsem je ještě neviděla :-( . Dají se běžně koupit? Jakou mají chuť?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web