Těstoviny Carbonate

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g těstoviny
    • 150
      g anglická slanina
    • 1
      ks cibule menší
    • 0,5
      balíček tavený sýr
    • 0,3
      l smetana
    • 1
      lžička vegeta
    • 40
      g strouhaný parmazán
    • 3
      lžička prolisovaný česnek
    • bazalka
    • tymián
    • 3
      špetka pepř celý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji zesklovaníme cibuli, přidáme anglickou slaninu a orestujeme.
2
Zalijeme smetanou, přidáme tavený sýr, který v omáčcce rozvaříme.
3
Přidáme bazalku, tymián, vegetu, na závěr česnek a pepř.
4
Uvaříme těstoviny, scedíme a přelijeme připravenou omáčkou.
5
Dobře vše promícháme a podáváme posypané parmezánem.
Zařazení: Maso
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Kuba
    Kuba |

    22. 12. 2012 16:48

    Tavený sýr je super leda tak do malty, ale nechápu proč se v čechách cpe do jídla. Že si ho někdo dá na chleba, ok, jeho blbost :D ale do jídla? proberte se :-\

  • Vegeta
    Vegeta |

    16. 10. 2010 21:10

    PS. Opět bezmasá slanina? Lidi lidi... co vás to učí...

  • Vegeta
    Vegeta |

    16. 10. 2010 21:09

    Díky. Konečně někdo, komu došlo, že česká karbonára je na :-$

  • Anonym
    Anonym |

    9. 2. 2008 17:40

    Vejce ne ma salmonella potoze jsou vareni na carbonara a na tiramisu jsou pasterizovaný. A Italove nejsou blaznivi.... ale vime co dame do zaludek.

  • iva nemcova
    iva nemcova |

    5. 1. 2008 17:09

    Pane Jozefe,ujistuji Vas,Ze Italove jsou natolik blaznivi,ze i ve 40 stupnovych vedrech si daji carbonaru s vejcem a nad moznou nakazou se minimalne nepozastavi.Variace se smetanou se pouziva na severu Italie,od Rima smerem dolu na jih by se s vami hadali do krve,ze jedine vejce je to prave ... at je vedro nebo ne.Uprimne,ja osobne se v lete nedotknu ani Tiramisu,ktere se dela se syrovymi vejci... :-)

  • Jozef T.
    Jozef T. |

    5. 1. 2008 09:34

    Pani Nemcová, plne s Vami súhlasím. Problém je v tom, ze niektoré recepty sa z dôvodov klimatických a teda hygienických urcitým spôsobom "upravia". V tomto prípade je to nahradenie vajec smotanou na varenie. Nie je samozrejme to, co poznáme ako "Carbonara", ale je to lepsie, nez salmonelóza...

  • iva nemcova
    iva nemcova |

    1. 1. 2008 18:28

    pasta alla carbonara by bez vajec nebylaa carbonara. ziji 10 let v Italili a carbonara bez vejce... neni carbonara

  • Jozef T.
    Jozef T. |

    31. 12. 2007 16:24

    Cestoviny carbonara (najcastejsie spagetti) existujú aj bez vajec. Pravdepodobný dôvod je nebezpecie zo surových vajec v letnom období.

  • Zora Manasová
    Zora Manasová |

    30. 12. 2007 17:14

    Asi preto, že tam nie sú vajcia, ktoré patri do Carbonara.

  • Eva Červenková
    Eva Červenková |

    30. 12. 2007 16:39

    taky jsem si říkala..:-)

  • Zora Manasová
    Zora Manasová |

    30. 12. 2007 16:29

    Asi preto Carbonate, že tam nie sú vajcia, ktoré sú v Carbonara.

  • Lusinda
    Lusinda |

    30. 12. 2007 14:45

    Opravdu Carbonate,ne třeba Carbonara?:o)