Těsto na pizzu z celozrnné mouky

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g celozrnná mouka žitná nebo pšeničná
    • 200
      g chlebová mouka žitná nebo pšeničná
    • 300
      ml vlažná voda
    • 35
      g droždí
    • 1
      lžíce olej
    • 1
      lžička sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do mísy dáme mouku. Uprostřed uděláme důlek, nalejeme do něj vodu a rozdrobíme droždí. Necháme vzejít kvásek. Až nám kvásek vzejde, rukou spojíme všechny ingredience, přendáme na vál a rukama zpracováváme cca 8-10 minut, až nám vznikne vláčné těsto. Testo necháme na teplém místě vykynout cca 1 hod. Těsto vyválíme buď na plech nebo do kulaté formy, obložíme různými ingrediencemi dle naší chuti a pečeme v rozpálené troubě na 230 °C cca 15 minut.
2
Pokud chceme mít těsto vyválené co nejvíc na tenko, vystačí na dva klasické plechy.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.