Těsto na bagetky, housky...

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg hladká mouka
    • 0,5
      l mléko
    • 100
      g hera (50-100) nebo Máslo
    • 30
      g cukr
    • 40
      g droždí
    • sůl
    • vejce na potření
    • kmín
  • Variace na posypání
    • sezam
    • mák
    • kmín
    • lněná semínka
    • ovesné vločky opražené
    • sýr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zaděláme na těsto, necháme hodinku vykynout na teplém místě. Z těsta "uplácáme" bagetky (či malé housky, stočené rohlíky), před potřením vejcem je lehce nastřihneme nůžkami ((3-5krát), mají po upečení pěknější vzhled), potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme semínky, necháme ještě chvíli kynout na plechu vyloženém pečícím papírem.
2
Vložíme do vyhřáté trouby, pečeme při 180 °C. Po 15 min. teplotu trochu stáhneme a upečeme dozlatova, křupava.
3
Nejchutnější jsou samozřejmě ten den, kdy se upečou. U nás mizí bleskurychle, kolikrát bych mohla druhý den péct znovu.
Zařazení: Pokrmy Z mouky/obilovin
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Zdeňa
    Zdeňa |

    1. 6. 2012 22:34

    A kolik je z toho kousků?

  • Lucis.s
    Lucis.s |

    4. 2. 2011 15:53

    Docela dobré, ale čekala jsem trošku jinou konzistenci těsta (po upečení).

  • Jana Müllerová
    Jana Müllerová |

    10. 4. 2010 13:48

    Ahoj, recept je skutečně výborný! Není nijak zvlášť náročný a pracný, ale výsledek je bez chybičky! Díky moc!

  • Vlaďka Dary
    Vlaďka Dary |

    1. 2. 2008 17:40

    ...to nastřižení nůžkami platí jen pro bagety...:-)