Autor:

Teriaki omáčka

Snadné
Ingredience
Tmavá sojová omáčka  
Med
rozpuštěný
 
Chilli
mleté
 

Postup přípravy:

Všechny tři ingredience smícháme, množství je závislé na množství masa na které jí budete potřebovat. Výsledná chuť syrové omáčky by měla být na rozhraní slané-sladké-pikantní a na zkruba 500g masa je jí potřeba asi 1dl.

Použití: Maso dáme do pánve a zprudka osmažíme po jeho zatažení přidáme omáčku a necháme v ní maso krátce podusit do změknutí. Je-li potřeba zahustíme škrobem, podáváme s rýží. Maso můžeme použít jakékoliv (slyšel jsem i o hovězím) ale nám nejvíce zachutnala kuřecí játra.

Přidávám k nim ještě nakrájené čínské zelí. V některých receptech je med nahrazen cukrem, ale není to ono.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: Teriaki omáčka

Komentáře

  1. Marek Kopecký   22.11.2004 | 14:28 | reagovat |

    k omáčce

  2. Eva Brenkusová   19.11.2004 | 11:54 | reagovat |

    Zajímalo by mě, jestli to čínské zelí podáváme jako přílohu nebo přidáme k té omáčce?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Výraz v obličeji o vás prozradí vše: Na tohle si dejte pozor! Výraz v obličeji o vás prozradí vše: Na tohle si dejte pozor!
Magický karmický rituál lásky: Naučte se ho a váš milostný vztah bude úžasný! Magický karmický rituál lásky: Naučte se ho a váš milostný vztah bude úžasný!
7 zaručených tipů, které vám pomůžou od chronické zácpy 7 zaručených tipů, které vám pomůžou od chronické zácpy
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web