Autor:

Teplý salát s klíčky

Střední
Ingredience
Olivový olej  
Cibule  
Nákládané žampiony
nebo čerstvé houby
 
Mrkev  
Celer  
Petržel
(popř. zelenina dle chuti)
 
Kari  
Sůl  
Pepř mletý  
Naklíčená čočka  

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z luštěnin

Necháme si naklíčit čočku. Já ji nejprve přes noc namočím do studené vody, druhý den sliji zbylou vodu, misku postavím na teplejší místo a dle potřeby jen 2-3x denně proplachuji.

Druhý až třetí den vyraší bílé klíčky. Na oleji zesklovatíme cibulku, přidáme žampiony (houby), zeleninu, okořeníme kari, pepřem a solí a podusíme do měkka. Hotové smícháme s naklíčenou čočkou.

Podáváme nejlépe s celozrnným pečivem.

Obměna: můžeme přidat kečup, česnek a místo kari použít salátové, popř. grilovací nebo i gulášové koření. Fantazii a chuti se meze nekladou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Králičí rillettes s ředkvičkami a okurkou Svěží chutě v kuchyni Články z

Komentáře k receptu: Teplý salát s klíčky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web