Teplý salát s klíčky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • olivový olej
    • cibule
    • nákládané žampiony nebo čerstvé houby
    • mrkev
    • celer
    • petržel (popř. zelenina dle chuti)
    • kari
    • sůl
    • pepř mletý
    • naklíčená čočka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Necháme si naklíčit čočku. Já ji nejprve přes noc namočím do studené vody, druhý den sliji zbylou vodu, misku postavím na teplejší místo a dle potřeby jen 2-3x denně proplachuji.
2
Druhý až třetí den vyraší bílé klíčky. Na oleji zesklovatíme cibulku, přidáme žampiony (houby), zeleninu, okořeníme kari, pepřem a solí a podusíme do měkka. Hotové smícháme s naklíčenou čočkou.
3
Podáváme nejlépe s celozrnným pečivem.
4
Obměna: můžeme přidat kečup, česnek a místo kari použít salátové, popř. grilovací nebo i gulášové koření. Fantazii a chuti se meze nekladou.
Zařazení: Pokrmy Z luštěnin

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.