Autor:

Teplý pečený lilek a hruškový salát s olivami

25 minut PT0H25M
Snadné
Porce: 2
Ingredience
Lilek
oloupaný a rozpůlený
1 ks
Nasekaný česnek 2 lžička
Hrušky
oloupaná a rozpůlená
1 ks
Extra panenský olivový olej  
Olivy
kalamata - vypeckované (250 ml)
1 hrnek
Rozmarýn
nasekaný
1 lžička
Smetana ke šlehání
(či zakysaná)
125 ml
Máslo 125 g
Bazalka
(červená nebo zelená) + navíc na ozdobu
1 hrst
Camembert 125 g
Mořská sůl  
Pepř mletý  
Teplý pečený lilek a hruškový salát s olivami

Postup přípravy:

Troubu předehřejte na 200 °C. Na obě poloviny lilku rozetřete lžičku česneku. Lilek a hrušky položte na plech pokrytý pečicím papírem, pokapejte olivovým olejem a pečte 10 až 15 minut. Mezitím na troše oleje orestujte zbývající česnek.
Přidejte polovinu oliv a rozmarýnu a promíchejte. Okořeňte. Vlijte smetanu a v mixéru zpracujte do hladké nebo mírně drsné konzistence. Přidejte máslo s bazalkou. Na teplé talíře rozdělte omáčku, položte na ni lilek a hrušky. Sýr mírně nahřejte v mikrovlnné troubě a položte na lilky.
Ozdobte lístky bazalky a zbývajícími olivami.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Komentáře k receptu: Teplý pečený lilek a hruškový salát s olivami

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut? Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web