Autor:

Teplý pečený lilek a hruškový salát s olivami

25 minut PT0H25M
Snadné
Porce: 2
Ingredience
Lilek
oloupaný a rozpůlený
1 ks
Nasekaný česnek 2 lžička
Hrušky
oloupaná a rozpůlená
1 ks
Extra panenský olivový olej  
Olivy
kalamata - vypeckované (250 ml)
1 hrnek
Rozmarýn
nasekaný
1 lžička
Smetana ke šlehání
(či zakysaná)
125 ml
Máslo 125 g
Bazalka
(červená nebo zelená) + navíc na ozdobu
1 hrst
Camembert 125 g
Mořská sůl  
Pepř mletý  
Teplý pečený lilek a hruškový salát s olivami

Postup přípravy:

Troubu předehřejte na 200 °C. Na obě poloviny lilku rozetřete lžičku česneku. Lilek a hrušky položte na plech pokrytý pečicím papírem, pokapejte olivovým olejem a pečte 10 až 15 minut. Mezitím na troše oleje orestujte zbývající česnek.
Přidejte polovinu oliv a rozmarýnu a promíchejte. Okořeňte. Vlijte smetanu a v mixéru zpracujte do hladké nebo mírně drsné konzistence. Přidejte máslo s bazalkou. Na teplé talíře rozdělte omáčku, položte na ni lilek a hrušky. Sýr mírně nahřejte v mikrovlnné troubě a položte na lilky.
Ozdobte lístky bazalky a zbývajícími olivami.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Komentáře k receptu: Teplý pečený lilek a hruškový salát s olivami

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Cvičíte jógu, abyste zhubli? Blbost, tvrdí lektorka! K čemu se hodí? Cvičíte jógu, abyste zhubli? Blbost, tvrdí lektorka! K čemu se hodí?
5 andělů, kteří vám pomůžou najít a udržet lásku 5 andělů, kteří vám pomůžou najít a udržet lásku
Tři ženy prozradily, proč si začaly se ženáčem. Co jim to dalo? Tři ženy prozradily, proč si začaly se ženáčem. Co jim to dalo?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web