Teplý bramborový salát

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg brambory
    • 2
      ks cibule
    • 1
      sklenice nakládané okurky
    • 4
      lžíce hořčice plnotučná
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Uvaříme brambory - na kostky, velikost jako na přílohu, dáme do mísy spolu s cibulí nakrájenou na půlkolečka, kyselou okurkou též na půlkolečka, osolíme, opepříme, přidáme plnotučnou hořčici. Zlehka spojíme velkou lžicí, vše dohromady. Poměr množství surovin děláme od oka a ochutnáváme. Mělo by tam být dost cibule, její syrovou chuť lehce stáhne kyselá okurka a hořčice vše spojí dohromady, takže to při podávání "kydnete" na talíř.
2
Podáváme teplé všude, kde se hodí bramborový salát, či kaše.
Zařazení: Přílohy Brambory
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 |

    14. 1. 2014 12:29

    ...výborný, jen okurek dávám na kilo brambor o něco méně a dělám alespoň hodinu před podáváním, aby se trochu proležel ...také je dobré brambory před zamícháním zakápnou trochou oleje

  • Marie Horáková
    Marie Horáková |

    6. 11. 2006 09:51

    Salát znám a máme ho moc rádi, ale udělám si zálivku z hořčice a oleje - do hrníčku dám hořčici a pomalu za stálého šlehání - stačí vidličkou, přilévám olej a trochu octa nebo nálevu z okurek. Nám chutná nejvíc ke karbanátkům nebo k sekané. Krájím opačně, brambory na tenké plátky a cibuli a okurky na jemné kostičky.Zálivka by se měla dávat na teplé brambory, protožte ji lépe natáhnou a jsou dobře ochucené.Dávám 1.