Teplé chlebíčky pro návštěvy

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Horklice

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks veka krájené
    • máslo
    • 2
      stroužek česnek
    • 200
      g anglická slanina
    • 200
      g sýr (Výborná je niva nebo uzený sýr)
    • kečup - jemný
    • pórek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Předehřejeme si troubu a připravíme si plech, na který položíme pečící papír. Změklé máslo utřeme s česnekem a natřeme na plátky veky. Na veku položíme plátek anglické slaniny a posypeme sýrem.
2
Takto připravené chlebíčky naskládáme na plech a pečeme asi 20 minut při 160 °C, až jsou krásně křupavé. Po upečení ozdobíme kečupem a posypeme pórkem. Tyto teplé chlebíčky dělám raději než ty klasické.
3
Další tipy: pro vegetariány se dají udělat jen se sýrem a se zeleninou a vůbec variant je hafo :-) Jsou dobré i studené.
Zařazení: Maso Chuťovky Uzené

Komentáře k receptu

  • Evička
    Evička |

    28. 11. 2013 20:30

    @ Hela: Vyzkoušela jsem a jsou výborný. Děkuji za nápad.

  • Anonym
    Anonym |

    13. 9. 2007 09:01

    p.Helo,ty s jablky musí být pecka.Vyzkouším.Možná by šla i kremžská hořčice,ale asi by to bylo moc sladké,spíš dionská hořice.....

  • Anonym
    Anonym |

    13. 9. 2007 09:01

    p.Helo,ty s jablky musí být pecka.Vyzkouším.Možná by šla i kremžská hořčice,ale asi by to bylo moc sladké,spíš dionská hořice.....

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    13. 9. 2007 01:05

    Dávám za 1,protože jsou opravdu dobré,Já klasiku taky nedělám,pouze s pikantní sýrovou pomazánkou,rajčaty,cibulkou a nastrouhaným sýrem.Radši dělám obložené mísy a různé jednohubky.

  • Hela -
    Hela - |

    12. 9. 2007 20:33

    Ano, máte pravdu, variant je mnoho. Dávám 1 a přidám jednu neobvyklou, naší nejoblíbenější. Veku potřít máslem, pak obyč hořčicí, na to plátek jablka, přikrýt sýrem, zasypat jemnými plátečky cibule a zapéct.

  • Lenka
    Lenka |

    12. 9. 2007 12:24

    Já dělám obdobně, chlebíčky potřu máslem, nandám na ně salám (šunkový, suchý..)na to žampiony z konzervy,červenou papriku ze skleničky, postrouhám sýrem a dám zapéct do trouby, dokud okraje nejsou křupavé a dozlatova:)

  • airan
    airan |

    13. 4. 2006 14:54

    Bezva recept, jen bych zamenila kecup s platkem rajcete:-) Dalsi dobry napad kteremu rikam "raz-dva, hotovo!"

  • Marsí
    Marsí |

    13. 4. 2006 12:46

    Určitě o bude dobré..dělám podobně svým chlapům večeři - aby neměli klasický chleba se salámem, tak na plech položím krajíčky chleba, potřu kečupem, pokladu salámeme, plátky rajčat, posypu oregánem a strouhaným sýrem (někdy přidám pórek) a zapeču v troubě....no zatím nikdy neremcali...:o))..je to rychlé a chutná to..

  • Jitka Bublová
    Jitka Bublová |

    13. 4. 2006 09:50

    Zní to zajímavě, ukládám do oblíbených a vyzkouším. Dělám podobné - veku natřu taveným sýrem smíchaným s vejcem a zapeču, pak spodní stranu potírám stroužkem česneku. A dát ještě nahoru tu slaninku, to se mi moc líbí, díky za nápad!!