Autor:

Teplé chlebíčky pro návštěvy

Snadné
Ingredience
Veka
krájené
2 ks
Máslo  
Česnek 2 stroužek
Anglická slanina 200 g
Sýr
(Výborná je niva nebo uzený sýr)
200 g
Kečup - jemný  
Pórek  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Chuťovky, Uzené

Předehřejeme si troubu a připravíme si plech, na který položíme pečící papír. Změklé máslo utřeme s česnekem a natřeme na plátky veky. Na veku položíme plátek anglické slaniny a posypeme sýrem.

Takto připravené chlebíčky naskládáme na plech a pečeme asi 20 minut při 160 °C, až jsou krásně křupavé. Po upečení ozdobíme kečupem a posypeme pórkem. Tyto teplé chlebíčky dělám raději než ty klasické.

Další tipy: pro vegetariány se dají udělat jen se sýrem a se zeleninou a vůbec variant je hafo :-) Jsou dobré i studené.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 3x)
Arašídy v růžové vodě Báječné chutě Maroka. Vyzkoušejte jejich speciality Články z

Komentáře k receptu: Teplé chlebíčky pro návštěvy

Komentáře

  1. Anonym   13.09.2007 | 9:01 | reagovat | závadný

    p.Helo,ty s jablky musí být pecka.Vyzkouším.Možná by šla i kremžská hořčice,ale asi by to bylo moc sladké,spíš dionská hořice.....

  2. Anonym   13.09.2007 | 9:01 | reagovat | závadný

    p.Helo,ty s jablky musí být pecka.Vyzkouším.Možná by šla i kremžská hořčice,ale asi by to bylo moc sladké,spíš dionská hořice.....

  3. Zita Matejkova   13.09.2007 | 1:05 | reagovat | závadný

    Dávám za 1,protože jsou opravdu dobré,Já klasiku taky nedělám,pouze s pikantní sýrovou pomazánkou,rajčaty,cibulkou a nastrouhaným sýrem.Radši dělám obložené mísy a různé jednohubky.

  4. Hela -   12.09.2007 | 20:33 | reagovat | závadný

    Ano, máte pravdu, variant je mnoho. Dávám 1 a přidám jednu neobvyklou, naší nejoblíbenější. Veku potřít máslem, pak obyč hořčicí, na to plátek jablka, přikrýt sýrem, zasypat jemnými plátečky cibule a zapéct.

    1. Evička   28.11.2013 | 20:30 | reagovat | závadný

      @ Hela: Vyzkoušela jsem a jsou výborný. Děkuji za nápad.

  5. Lenka   12.09.2007 | 12:24 | reagovat | závadný

    Já dělám obdobně, chlebíčky potřu máslem, nandám na ně salám (šunkový, suchý..)na to žampiony z konzervy,červenou papriku ze skleničky, postrouhám sýrem a dám zapéct do trouby, dokud okraje nejsou křupavé a dozlatova:)

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web