Autor:

Tenoučká pizza z listového těsta

30 minut PT0H30M
Snadné
Varianta I.
Listové těsto  
Rajský protlak  
Česneková pasta  
Oregáno  
Slanina  
Cibule  
Sýr Niva
nebo parmazán
 
Sýr Gouda
nebo eidam
 
Varianta II.
Bazalkové pesto  
Česneková pasta  
Oregáno  
Kuřecí prsa
nebo kuřecí šunka
 
Zelené olivy  
Sýr Niva
nebo gouda
 
Parmazán
nebo eidam
 

Postup přípravy:

Listové těsto do tenka rozválíme, pokud možno do kruhového tvaru, dáme-li ho na pečící papír, usnadníme si práci s přenášením a vytahováním hotové pizzy, potřeme rajčatovým protlakem, česnekovou pastou, mám k dispozici domácí, nevím, zda je k dostání i v obchodě, ale stejně dobře se dá nahradit prolisovaným česnekem nebo sušeným česnekem, posypeme oregánem. Na to poklademe plátky slaniny, kroužky cibule a posypeme nastrouhanou (nadrobenou) nivou. Vložíme do vyhřáté trouby, těsto je tenoučké, a tedy hotové hned, vytahuji „od oka“, když je sýr rozteklý a okraje křupavé. Pizza je výborná, tenká stejně jako z pizzerie.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
2+
4.5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 2x)

Komentáře k receptu: Tenoučká pizza z listového těsta

Komentáře

  1. Honza   31.03.2014 | 18:58 | reagovat | závadný

    Jako svobodný mládenec, je toto moje oblíbené jídlo. Pizza vydrží i 2 dny v ledničce a těsto nestvrdne.
    Já mám rád smetanový základ a používám 31% smetanu do které prolisuji česnek a přidám koření dle chuti.DOPORUČUJI

  2. Jindřich   02.03.2014 | 23:12 | reagovat | závadný

    S přítelkyní jsme si nevidomky místo těsta na pizzu koupili listové a nakonec to tak špatné nebylo, ale listové těsto příště už ne-e ;-) ;-)

  3. Jindřich   02.03.2014 | 23:12 | reagovat | závadný

    S přítelkyní jsme si nevidomky místo těsta na pizzu koupili listové a nakonec to tak špatné nebylo, ale listové těsto příště už ne-e ;-) ;-)

  4. Martina Štěpánková   16.02.2010 | 17:16 | reagovat | závadný

    Milá Lenko, troubu stačí na 180 (alespoň ta naše to zvládá:), ale na tomto receptu není co zkazit - když budeš péct na 200, budou rychleji křupavější okraje...

  5. lenka galvasová   06.02.2010 | 18:30 | reagovat | závadný

    Mám mít troubu rozehřátou na 200 C,anebo stačí 180?

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web