Telecí závitky Toskána

Hodnocení:

Moje:

90 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks telecí řízek
    • 50
      g zelené olivy
    • 2
      lžíce hořčice
    • 100
      g ovčí sýr
    • 1
      svazek majoránka
    • 2
      ks cibule
    • 2
      ks červená paprika
    • 1
      lžička hořčičné semínko
    • 4
      lžíce olivový olej
    • 250
      ml červené víno
    • 2
      lžíce zakysaná smetana
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso omyjeme, osušíme a lehce naklepeme. Osolíme a opepříme. Po jedné straně potřeme plátek hořčicí. Sýr nakrájíme na kostičky, cibuli na kolečka a olivy na plátky. Opereme majoránku, osušíme ji a otrháme lístky. Papriky rozpůlíme, omyjeme lusky a nakrájíme na proužky. Plátky masa posypeme hořčičným semínkem, kostičkami sýra, olivami a majoránkou. Navrch položíme část cibule a paprik. Maso zavineme a omotáme nití.
2
Závitky opečeme na 2 lžících oleje. Podlijeme vínem a 250 ml vody. Vaříme doměkka asi 60 minut. Poté závitky vyjmeme, odstraníme nit a uložíme do tepla.
3
Zbývající cibuli a papriku osmahneme na oleji, nasypeme do šťávy z masa a zjemníme smetanou.
Zařazení: Maso Telecí

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.