Těftěly v rajčatové omáčce

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g mleté maso (Nebo vepřové)
    • mléko
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      bobkový list
    • 2
      česnek
    • 1
      cibule
    • 2
      žemle
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • masox (Kousek)
    • 4
      ks pepř mletý (Zrnka)
    • petrželka
    • sůl
    • rajský protlak (Nebo kečup)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žemle nakrájíme na plátky, zvlhčíme mlékem a necháme prosáknout. Rozmělníme je, promícháme s mletým masem, drobně nakrájenou cibulí, osolíme a utvoříme kuličky.
2
Obalíme je v mouce, opečeme po všech stranách na oleji, přeložíme do kastrolu, přidáme rajčatový protlak, bujonovou kostku, asi 250 ml horké vody, koření, česnek rozetřený se solí a na malém plameni dusíme asi 15 minut.
3
Posypeme je usekanou petrželkou a podáváme s rýží nebo bramborovou kaší.
Zařazení: Maso Mleté

Komentáře k receptu

  • Kristina Cejnarová
    Kristina Cejnarová |

    9. 1. 2008 17:00

    ja taky zacinam varit a bylo to mnamozni.Zbylo na dva dny,tak se servirovalo s koliinky a super!!!

  • Martinka
    Martinka |

    26. 7. 2006 15:53

    vyborne,jsem zacinajici kucharka a neni to vubec narocne,je to proste skvele a moc sme si pochutnali