Tátův štrůdl dle Ládi Hrušky

Ingredience
Pomazánkové máslo 1 ks
Polohrubá mouka
stejné množství jako pomazánkového másla
 
náplň
Jablka 2 ks
Skořicový cukr  
Rozinky  
na potření
Vejce 1 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Budeme potřebovat pomazánkové máslo, sůl a stejné množství polohrubé mouky, jako máme pomazánkového másla.
Vezmeme si mísu a vše do ní nasypeme a pořádně prohněteme pěkně mezi prsty. Přidáme pár jablíček (tak dvě zhruba) a nastrouháme je. Poté těsto uválíme a vyskládáme na něj nastrouhaná jablka, dle chuti můžeme přidat rozinky nebo oříšky, vše co máme rádi. Celé to pak posypeme skořicovým cukrem.
Pak zabalíme a potřeme vajíčkem, navrch ještě můžeme dát mandličky. Vložíme to celé do trouby na 180 stupňů a necháme péct tak třičtvrtě hodiny. Poté vyndáme a máme lahůdku hotovou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Tvarohový a makový závin Ty nejlepší záviny. Sladké i slané. Články z

Komentáře k receptu: Tátův štrůdl dle Ládi Hrušky

Komentáře

  1. Zdena   23.02.2015 | 18:33 | reagovat |

    Duplikát. Závin z pomazánkového másla, závin meteleskum bleskum. Nechápu proč se tu jen recepty množí a nezkontroluje se vůbec nic.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

30 nejtrapnějších vět, kterými se s námi rozcházejí: Kolik z nich jste slyšela i vy? 30 nejtrapnějších vět, kterými se s námi rozcházejí: Kolik z nich jste slyšela i vy?
Jarní květinové dekorace za pár korun: Z vajíčkových plat Jarní květinové dekorace za pár korun: Z vajíčkových plat
Proč vás často bolí hlava? Kdy už musíte jít k lékaři? Proč vás často bolí hlava? Kdy už musíte jít k lékaři?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web