Autor:

Tatrankový dort se šlehačkovou náplní

Obtížné
Ingredience
Polohrubá mouka 200 g
Vejce 4 ks
Vařící voda 6 lžíce
Prášek do pečiva 1 balení
Smetana ke šlehání 1/4 l
Čokoláda na vaření 50 g
Kakao 1 lžíce
Solamyl (bramborový škrob) 1 lžíce
Máslo 250 g
Moučkový cukr 200 g
Tatranka 4 ks
Šlehačka
k dozdobení
 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dorty

Žloutky utřeme s polovinou cukru, postupně přidáváme vroucí vodu a vyšleháme na lehkou, hustou pěnu. Z bílků ušleháme tuhý sníh, přisypeme zbylý cukr a ušleháme do tuha.

Do žloutkové směsi přidáme mouku prosetou s práškem do pečiva a zlehka vmícháme ušlehaný sníh.

Pečeme ve vymazané, vysypané dortové formě ve středně vyhřáté troubě.

Ze 1/4 litru smetany ke šlehání, 50 g čokolády na vaření, 1 lžíce kakaa, 1 lžíce moučkového cukru, 1 lžíce Solamylu uvaříme ve vodní lázni kaši, kterou mícháme do vychladnutí.

Zvlášť utřeme 250 g másla s 200 g moučkového cukru a postupně zašleháme šlehačkovou kaši.

Upečený, vychladlý korpus rozřízneme na 3 díly a spojujeme náplní. Zbytkem náplně potřeme celý dort a posypeme 2 nastrouhanými Tatrankami. Další 2 Tatranky nakrájíme na trojúhelníky, položíme na dort a ozdobíme šlehačkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Reklama
Voňavý tvaroháč Tip na víkend: Tvaroh v hlavní roli Články z

Komentáře k receptu: Tatrankový dort se šlehačkovou náplní

Komentáře

  1. Eva Červenková   12.10.2008 | 12:20 | reagovat | závadný

    tak abych pravdu řekla dort jsem pekla ale nejedla, tyhele dorty prostě nejím, ale na přílišnou sladkost si nikdo nestěžoval, otázkou je, zda by mi to bylo řečeno, že :-) ale ten krém je opravdu tuhý, jak píše pa gargulák..

  2. Oldřich Gargulák   12.10.2008 | 2:09 | reagovat | závadný

    Barboro, nemyslím si.Někde je chyba. Neděláte menší dávku? Mně se spíš zdá dost mastná=po vychlazení tuhá náplň. Já na uvedené množství másla a cukru dělám kaši z 0,5L mléka

  3. Barbora B.   12.10.2008 | 0:50 | reagovat | závadný

    Nie je ta napln moc sladka? Ja robim do cokoladovej torty rovnaku, ale cukru davam len 2 lyzice, nie 200gramov a sladka mi pride dost?

  4. Eva Červenková   11.10.2008 | 12:17 | reagovat | závadný

    tenhle dort jsem pekla tatkovi k padesátinám - sklidila jsem pochvalu :-)

  5. Di -   24.09.2008 | 16:50 | reagovat | závadný

    Vlastně to není pařížská šlehačka, ale pudinková kaše s čokoládou a Solamylem. Kdysi jsem zkoušela recept na dortovou náplň z másla a pudinku ze smetany, ale na mě to bylo moc hutné. Ale záleží samozřejmě na chuti, možná to odlehčí ta čokoláda.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web