Autor:

Tatrankový dort se šlehačkovou náplní

Obtížné
Ingredience
Polohrubá mouka 200 g
Vejce 4 ks
Vařící voda 6 lžíce
Prášek do pečiva 1 balení
Smetana ke šlehání 1/4 l
Čokoláda na vaření 50 g
Kakao 1 lžíce
Solamyl (bramborový škrob) 1 lžíce
Máslo 250 g
Moučkový cukr 200 g
Tatranka 4 ks
Šlehačka
k dozdobení
 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dorty

Žloutky utřeme s polovinou cukru, postupně přidáváme vroucí vodu a vyšleháme na lehkou, hustou pěnu. Z bílků ušleháme tuhý sníh, přisypeme zbylý cukr a ušleháme do tuha.

Do žloutkové směsi přidáme mouku prosetou s práškem do pečiva a zlehka vmícháme ušlehaný sníh.

Pečeme ve vymazané, vysypané dortové formě ve středně vyhřáté troubě.

Ze 1/4 litru smetany ke šlehání, 50 g čokolády na vaření, 1 lžíce kakaa, 1 lžíce moučkového cukru, 1 lžíce Solamylu uvaříme ve vodní lázni kaši, kterou mícháme do vychladnutí.

Zvlášť utřeme 250 g másla s 200 g moučkového cukru a postupně zašleháme šlehačkovou kaši.

Upečený, vychladlý korpus rozřízneme na 3 díly a spojujeme náplní. Zbytkem náplně potřeme celý dort a posypeme 2 nastrouhanými Tatrankami. Další 2 Tatranky nakrájíme na trojúhelníky, položíme na dort a ozdobíme šlehačkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Reklama
Red Velvet se smetanovým krémem a malinami Recept na víkend: Dort Red Velvet se smetanovým krémem a malinami Články z

Komentáře k receptu: Tatrankový dort se šlehačkovou náplní

Komentáře

  1. Eva Červenková   12.10.2008 | 12:20 | reagovat |

    tak abych pravdu řekla dort jsem pekla ale nejedla, tyhele dorty prostě nejím, ale na přílišnou sladkost si nikdo nestěžoval, otázkou je, zda by mi to bylo řečeno, že :-) ale ten krém je opravdu tuhý, jak píše pa gargulák..

  2. Oldřich Gargulák   12.10.2008 | 2:09 | reagovat |

    Barboro, nemyslím si.Někde je chyba. Neděláte menší dávku? Mně se spíš zdá dost mastná=po vychlazení tuhá náplň. Já na uvedené množství másla a cukru dělám kaši z 0,5L mléka

  3. Barbora B.   12.10.2008 | 0:50 | reagovat |

    Nie je ta napln moc sladka? Ja robim do cokoladovej torty rovnaku, ale cukru davam len 2 lyzice, nie 200gramov a sladka mi pride dost?

  4. Eva Červenková   11.10.2008 | 12:17 | reagovat |

    tenhle dort jsem pekla tatkovi k padesátinám - sklidila jsem pochvalu :-)

  5. Di -   24.09.2008 | 16:50 | reagovat |

    Vlastně to není pařížská šlehačka, ale pudinková kaše s čokoládou a Solamylem. Kdysi jsem zkoušela recept na dortovou náplň z másla a pudinku ze smetany, ale na mě to bylo moc hutné. Ale záleží samozřejmě na chuti, možná to odlehčí ta čokoláda.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete
Dcera Dády a Felixe Slováčka o tom, jak prožívá rozvod svých rodičů! Dcera Dády a Felixe Slováčka o tom, jak prožívá rozvod svých rodičů!
Tento týden v Ulici: Adriana vyhodí Eddieho z Coolny a znovu sáhne po drogách! Tento týden v Ulici: Adriana vyhodí Eddieho z Coolny a znovu sáhne po drogách!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web