Autor:

Tatrankové žaludy

Střední
Ingredience
Tatranka
nastrouhané
3 ks
Vejce 1 ks
Moučkový cukr 250 g
Máslo 400 g
Ořechy
mleté
100 g
Skořice 1 lžička
Hladká mouka 500 g

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Vypracujeme těsto a necháme v ledničce do druhého dne odpočinout. Druhý den začneme z těsta tvořit malé kuličky. Až máme utvoříno vezmeme si do ruky 3 malé kuličky z těsta a trochu je k sobě přimáčkneme a doprostřed vložíme jakýkoliv oříšek (vlašský, lískový mandli...) tím se nám žalud zpevní. Poté vložíme do vyhřáté trouby a pečeme.
Je to výborné cukrovíčko.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Reklama
Bylinkový koláč Koláče z křehkého těsta - sladké i slané recepty Články z

Komentáře k receptu: Tatrankové žaludy

Komentáře

  1. Iveta Šulcová   10.12.2009 | 15:43 | reagovat | závadný

    docela ráda bych toto cukroví zkusila.Shodou náhod jsem ho viděla asi ve dvou časopisech,ale někde se píše,že se potírá bílkem aby to drželo u sebe,nebo (v druhém) potřít celým vejcem..tak to mám potřít,nebo ne?Díky moc za odpověď.

  2. Kája *   02.12.2008 | 19:15 | reagovat | závadný

    Tento recept mě zaujal v příloze ONA DNES. Normálně recepty z časopisů už nedělám - skoro nikdy se nepovedly. Na obrázku to vypadá krásně, ale pak.... A včera jsem byla mile překvapena, že vytiskli ověřené recepty čtenářek a sami redaktoři je nejdříve upekli. Žaludy určitě vyzkouším letos na Vánoce. Mirko, gratuluji, že otiskli i Váš recept!

  3. Mirka Kratochvílová   05.05.2008 | 19:29 | reagovat | závadný

    Je to opravdu moc dobré a taky to působí velmi efektivně, fotku se časem pokusím vložit

  4. Klára Keselyova   04.05.2008 | 20:40 | reagovat | závadný

    Musí to byť fajnové. Zišla by sa fotografia

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web