Tatranková bábovka

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 200
      g moučkový cukr
    • 4
      vejce
    • 1,5
      ks rostlinný olej
    • 1,5
      ks mléko
    • 1
      prášek do pečiva
    • 2
      ks tatranka čokoládové nebo lískooříškové

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vyšleháme z bílků sníh. Ušleháme vejce s cukrem, přidáme mléko a po troše olej. Do směsi přisypeme na struhadle nastrouhané tatranky, mouku smíchanou s práškem do pečiva, nakonec sníh. Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 50 minut.
Zařazení: Moučníky Bábovky

Komentáře k receptu

  • Alena Kovářová
    Alena Kovářová |

    27. 5. 2007 19:09

    Dnes jsem pekla. Čekala jsem , že bábovka bude trochu výraznější, ale jinak je dobrá.

  • Magda
    Magda |

    12. 3. 2007 07:39

    Není špatná, ale zase nic extra. Taková normální bábovka.

  • jarmila
    jarmila |

    8. 3. 2007 08:20

    Bábovka se zdařila, je chutná a opravdu voní po Tatrankách.Došlo mléko,tak jsem ho část nahradila vaječných koňakem,a taky pro zdravější pečení jsem část mouky nahradila špaldovou.

  • Anonym
    Anonym |

    5. 3. 2007 14:30

    Ano vymazávám i vysypávám,změklou heru vyšlehám se žloutky a cukrem a přidám vše ostatnín a nakonec sníh.Občas na vychladlí korpus dam nějakyý krém a nebo jen posypu moučkou.

  • Sísa
    Sísa |

    5. 3. 2007 12:55

    Chci se zeptat paní Vlasty, jestli vymazává a vysypává plech. Dík

  • Vlasta Vejvodova
    Vlasta Vejvodova |

    5. 3. 2007 11:39

    Také dělávám,ale na plech,místo oleje dávám 250 g hery a 350 g pol.mouky,3 dcl mléka,jinak vše stejně.Je to opravdu moc dobrá buchtička,vláčná.Doporučuji všem.