Autor:

Tatínkovy trepanky

Snadné
Ingredience
Strapačky
zbylé uvaření - připravené jako bryndzové halušky
 
Sádlo  
Sůl  

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z brambor

Strapačky, které zbyly, opékáme na rozpuštěném sádle za stálého míchání, dokud se dobře neprohřejí. Halušky chytnou o dno hrnce, ale právě to je potřeba. Osolíme trochu víc než běžně a horké jíme s okurkem nebo salátem.

Nejlepší je placka, která se vytvořila na dně, oškrabujeme ji a nikomu nedáme :-) Dá se použít i olej, ale nejlepší jsou se sádlem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Zapečený květák Recept od čtenářky časopisu F.O.O.D.: Zapečený květák Články z

Komentáře k receptu: Tatínkovy trepanky

Komentáře

  1. Tereza Jarčušková   13.11.2006 | 7:02 | reagovat |

    Jarmilka, tak tento názov som ešte nepočula. Zase som o niečo múdrejšia :)))

  2. Jarmila Vaľová   12.11.2006 | 0:13 | reagovat |

    Terezka a u nás sa tomu zasa hovorí ,hičkoše,

  3. Tereza Jarčušková   09.11.2006 | 11:33 | reagovat |

    Jitka, u nás sú to halušky, ale len zo surových zemiakov.Ako keď robíte bryndzové halušky. U nás sa potom robia aj s hlávkovou, aj kyslou kapustou, s tvarohom, syrom a pod. Tieto Tatínkove trepanky si robil môj otec zo zvyšku halušiek, ktoré sa nespotrebovali pri ostatných haluškách. A u nás na východe sa haluškám hovorí trepanky. Preto ten názov :)))

  4. Jitka Koukalová   09.11.2006 | 8:56 | reagovat |

    Při hledání receptu na Řepánky mi vylezly Třepánky. Jsou to normální "chlupaté knedlíky" našich prababiček. Já je dělám ze syrových brambor a půl vařených (zbylých), nastrouhám na jemno, přidám vejce a mouku, sůl. Lžící vykrajuji kousky - noky a házím do vroucí vody. Po uvaření vkládám do kysaného zelí a sypu smaženou cibulkou, někdy slaninou, párkem a podávám jako přílohu k uzenému či pečenému vepřovému. Lze i jako samostatný pokrm. Chutná všem, zdědila jsem po babičce a vařím to již přes 25 let!

  5. Maruš   05.08.2006 | 20:36 | reagovat |

    Taky mi zbylo trošku halušek,tak jsem na vyškvařenou slaninku dala nakrájenou klobásu,osmahla,přidala cibuli,halušky a vše trochu opekla,Nakonec vmíchala 4 vajíčka,sůl,pepř a sytá večeře byla na světě.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Potraviny, které spalují kalorie! Můžete jíst a zároveň hubnout? Potraviny, které spalují kalorie! Můžete jíst a zároveň hubnout?
Emma Watson prožívá noční můru, je totálně pod kontrolou Toma Hankse Emma Watson prožívá noční můru, je totálně pod kontrolou Toma Hankse
Jsi příšera! Šikanovali blogerku za to, že ve videu ukázala akné Jsi příšera! Šikanovali blogerku za to, že ve videu ukázala akné
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web