Autor:

Tatínkovy trepanky

Snadné
Ingredience
Strapačky
zbylé uvaření - připravené jako bryndzové halušky
 
Sádlo  
Sůl  

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z brambor

Strapačky, které zbyly, opékáme na rozpuštěném sádle za stálého míchání, dokud se dobře neprohřejí. Halušky chytnou o dno hrnce, ale právě to je potřeba. Osolíme trochu víc než běžně a horké jíme s okurkem nebo salátem.

Nejlepší je placka, která se vytvořila na dně, oškrabujeme ji a nikomu nedáme :-) Dá se použít i olej, ale nejlepší jsou se sádlem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Pečený hřbet ze selátka se zelím a knedlíkem Recept na víkend: Pečený hřbet ze selátka se zelím a knedlíkem Články z

Komentáře k receptu: Tatínkovy trepanky

Komentáře

  1. Tereza Jarčušková   13.11.2006 | 7:02 | reagovat |

    Jarmilka, tak tento názov som ešte nepočula. Zase som o niečo múdrejšia :)))

  2. Jarmila Vaľová   12.11.2006 | 0:13 | reagovat |

    Terezka a u nás sa tomu zasa hovorí ,hičkoše,

  3. Tereza Jarčušková   09.11.2006 | 11:33 | reagovat |

    Jitka, u nás sú to halušky, ale len zo surových zemiakov.Ako keď robíte bryndzové halušky. U nás sa potom robia aj s hlávkovou, aj kyslou kapustou, s tvarohom, syrom a pod. Tieto Tatínkove trepanky si robil môj otec zo zvyšku halušiek, ktoré sa nespotrebovali pri ostatných haluškách. A u nás na východe sa haluškám hovorí trepanky. Preto ten názov :)))

  4. Jitka Koukalová   09.11.2006 | 8:56 | reagovat |

    Při hledání receptu na Řepánky mi vylezly Třepánky. Jsou to normální "chlupaté knedlíky" našich prababiček. Já je dělám ze syrových brambor a půl vařených (zbylých), nastrouhám na jemno, přidám vejce a mouku, sůl. Lžící vykrajuji kousky - noky a házím do vroucí vody. Po uvaření vkládám do kysaného zelí a sypu smaženou cibulkou, někdy slaninou, párkem a podávám jako přílohu k uzenému či pečenému vepřovému. Lze i jako samostatný pokrm. Chutná všem, zdědila jsem po babičce a vařím to již přes 25 let!

  5. Maruš   05.08.2006 | 20:36 | reagovat |

    Taky mi zbylo trošku halušek,tak jsem na vyškvařenou slaninku dala nakrájenou klobásu,osmahla,přidala cibuli,halušky a vše trochu opekla,Nakonec vmíchala 4 vajíčka,sůl,pepř a sytá večeře byla na světě.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Zítra je mezinárodní den palačinek: Udělejte si čokoládové nebo zapečené Zítra je mezinárodní den palačinek: Udělejte si čokoládové nebo zapečené
Oscar 2017: Narážky na Trumpa i Ivanku, roztančený sál a dojatá Emma Stone Oscar 2017: Narážky na Trumpa i Ivanku, roztančený sál a dojatá Emma Stone
Seriál Ulice: Podívejte se, jak šel čas s Liškovými, které brzy čeká krize Seriál Ulice: Podívejte se, jak šel čas s Liškovými, které brzy čeká krize
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web