Tatínkovy bramboráky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
40 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Marzenka

Suroviny

Vložit do nákupu
    • brambory podle počtu osob
    • mléko
    • majoránka
    • pepř mletý
    • sůl
    • prolisovaný česnek podle chuti
    • eidam sýr
    • šunka
    • tatarská omáčka
    • zakysaná smetana
    • hladká mouka
    • cibule
    • vejce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oškrábané brambory nastrouháme najemno, přidáme cca deci mléka, vejce, koření, mouku, cibuli nakrájenou na kostičky a prolisovaný česnek. Těsto rozmažeme po celé pánvi, lepší je rozetřít ho dotenka. Když bramborák obrátíme, na osmaženou stranu dáme plátek šunky a sýr (plátky nebo strouhaný). Na talíři můžeme na bramborák natřít tatarku nebo zakysanou smetanu.
Zařazení: Pokrmy Z brambor

Komentáře k receptu

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    4. 2. 2011 16:05

    Obávám se, že jen omluva nebude stačit ;-) Je třeba doplnit množství :-\

  • Marzenka
    Marzenka |

    4. 2. 2011 13:40

    omlouvám se za ty ingredience... trochu jsem se u toho zamyslela :-\

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    31. 1. 2011 14:08

    Trochu zvláštní rozpis surovin,ne?To znamená,že ať budu dělat bramboráky z 1/2 kg nebo ze 2 kg brambor,vždy dám 2 vejce a 2 cibule.To asi ne.

  • houba
    houba |

    31. 1. 2011 13:38

    Proč na jakékoliv množství brambor přesně 2 vejce, 2 cibule a 1 dcl mléka?

  • Jana Kadlecová
    Jana Kadlecová |

    31. 1. 2011 13:28

    Dobrý nápad na večeři ;-)