Autor:

Tatarka trochu jinak

Snadné
Ingredience
Zakysaná smetana 1 kelímek
Vegeta 1 lžička
Rostlinný olej 1 lžíce
Lák z okurek 1 lžíce
Sůl 1 špetka
Pepř mletý 1 špetka
Nakládané okurky 1 ks
Cibule
menší
1 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Ostatní

Cibuli nakrájet, okurku nastrouhat a vše smíchat. Tento recept jsem dostala od kamarádky. Dělávám ho někdy místo tatarky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)

Komentáře k receptu: Tatarka trochu jinak

Komentáře

  1. Hedvika   17.01.2007 | 22:08 | reagovat | závadný

    Přidala jsem recept,myslím,že dobrý a zatím neprošel!! Děkuji...

  2. Hana vac.   17.01.2007 | 20:04 | reagovat | závadný

    Ja delam majolku tak ze rucnim mixerem mixuji cela dve vajicka se spetkou soli a spetkou cukru a trochou oleje.Jednou rukou drzim mixer a druhou pomalu prilevam olej dokud to neni dostatecne huste.Nebojte se udelat hodne hustou,dokud se netvaruji okolo mixeru kopecky.Na dochuceni pro tatarku nastrouham kousicek cibule(horkne,ale to nevadi,proto jen malinko)potom nastrouham 4-5 kys.okurek.Pridam:sul ,pepr,1 vrchovatou lzicku horcice,malinko octa(1 lzicku asi).Vse promichat rucne a je to.Je vazne vyborna,mam s ni velke uspechy.

  3. Hedvika   17.01.2007 | 16:16 | reagovat | závadný

    Poslala jsem malinko jinou verzi pod názvem "Tatarka ze zakysky" .Přidávám hodně kapary a pak to má šmrnc.Vyzkoušejte,je to příjemné zpestření mezi majonézami.

  4. Andra   17.01.2007 | 14:13 | reagovat | závadný

    Keď som sa učila variť, chcela som si robiť majonézu sama, ale vždy sa mi zrazila. Až raz mi poradil kolega, ktorého koníčkom bolo varenie nasledovný recept:1žĺtok a 1 čajovú lyžičku plnotučnej horčice dať do porcelánovej misky a miešať ručne vareškou. Postupne pridávať olej (netreba ho kvapkať, môže sa po malých množstvách - cca 1 čaj. lyžička prilievať) za stáleho miešania - po naliatí oleja zrýchliť miešanie. Ja som robila väčšinou z 2-3 dl oleja. Trvalo mi to maximálne 15 minút. Odvtedy som majonézu robila už len podľa tohto receptu a vždy sa mi podarila. Ak sa náhodou majonéza aj zrazí, stačí pridať ďalší žĺtok a rozmiešať.Dnes kupujem hotovú majonézu, ale ak náhodou nemám doma v zásobe, použijem tento recept. Ak chcete, vyskúšajte.

  5. Miroslava Severová   17.01.2007 | 12:37 | reagovat | závadný

    To mi připomnělo, kdysi jsem dělala majolku takto : do el. mixeru (co je na robotu), jsem nalila asi tak 1/8 l mléka, maličko přisolila a trochu bílého pepře. Rozmixovala a pak za stálého mixování přikapávala olej. Krásně to zhoustlo a byla majolka bez vajec. Pak se mi to parkrát nepovedlo - nezhoustlo, a tak jsem to přestala dělat.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web