Autor:

Tarte au chocolat

75 minut PT0H75M
Střední
Porce: 12
Těsto
Hladká mouka 200 g
Cukr krystal 40 g
Máslo 90 g
Sůl 1 špetka
Vejce 1 ks
Náplň
Čokoláda na vaření 200 g
Vejce 1 ks
Smetana ke šlehání
min. 32%
280 ml

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky, Moučníky

1. Smícháme nejdřív sypké ingredience (mouku, cukr a sůl), posléze do směsi uděláme důlek a vlijeme rozmíchané vajíčko. Mírně ho zapracujeme prstem do mouky, následně zapracujeme na kostky nakrájené změklé máslo. Výsledek by měla být mírně drobící se hmota.

2. Mezitím si dáme rozehřát troubu na 180 °C.

3. Do formy rozprostřeme pečicí papír a na něj VMAČKÁME těsto. Do těsta propíchneme pár dírek vidličkou a zatížíme ho dalším pečicím papírem, na který nasypeme např. čočku nebo fazole. To je proto, aby se těsto nenafouklo. Pečeme cca 15-20 minut do chvilky, kdy těsto začíná zlátnout.

4. Mezitím si do mísy nalámeme čokoládu, kterou posléze zalijeme vroucí smetanou. Necháme stát jednu minutu a až potom promícháváme, dokud nemáme celistvou hmotu.

5. Těsně před vlitím na těsto, které nám mezitím zezlátlo, rozklepneme jedno vajíčko a promícháme.Vrátíme do trouby na cca 15-20 minut, respektive na dobu, dokud nám náplň nevytvoří hmotu podobnou želatině.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Sýrové koláčky se salsou Podzimní vegetariánské menu Články z

Komentáře k receptu: Tarte au chocolat

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web